Μετακίνηση στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα έχουν πλούσιο οδικό δίκτυο. Για τις μετακινήσεις σας μπορείτε να επιλέξετε αυτοκίνητο ή δίκυκλο. Σημειώστε ότι αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις παραλίες αλλά και σε περιοχές με δύσβατους δρόμους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο 4Χ4. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή ένα δίκυκλο, ενώ στο νησί υπάρχουν λεωφορεία που κάνουν τακτικά δρομολόγια. Εδώ θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις που θα σας προσφέρουν υπηρεσίες για τις μετακινήσεις σας.

Αυτοκίνητα και Μοτοσικλέτες

Υπάρχουν επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο, τα λιμάνια και τα κεντρικά χωριά. Επίσης από αρκετές εταιρίες διατίθενται και μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και ποδήλατα. Οδηγοί με δυσκολίες κινητικότητας, ή όσοι το προτιμούν, μπορούν να νοικιάσουν αυτόματα ή προσαρμοσμένα αυτοκίνητα. Για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο πρέπει να είστε πάνω από 21 ετών. Πρέπει να έχετε ένα ελληνικό, ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή διεθνές δίπλωμα οδήγησης που να σας έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Ταξί 24 ώρες το 24ωρο 

Τα Κύθηρα εξυπηρετούνται ικανοποιητικά από ένα επαρκή αριθμό ταξί. Υπάρχει μία λίστα με τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ταξί, που ανακοινώνεται σε δημόσια σημεία. Τα ταξί είναι χρώματος ασημί. Το ποσό μίσθωσης φαίνεται στο ταξίμετρο. Ρωτήστε τον οδηγό ταξί για τις τιμές ή δείτε τον τιμοκατάλογο που πρέπει να υπάρχει σε συγκεκριμένο σημείο μέσα στο ταξί.

Λεωφορεία

Το δίκτυο συγκοινωνίας λεωφορείων είναι στην ευθύνη του Δήμου Κυθήρων. Πληροφορίες για τα δρομολόγια ανακοινώνονται στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και στις υπηρεσίες των τοπικών αρχών.

Ο γύρος του νησιού με σκάφος

Η καλύτερη επιλογή για εσάς που θέλετε να γνωρίσετε τις πιο απόκρυφες παραλίες του νησιού είναι η ενοικίαση σκάφους. Επισκεφτείτε επίσης τη Χύτρα με την καταπληκτική σπηλιά.

Ξενοδοχεία στα Κύθηρα - Δωμάτια στα Κύθηρα - Δρομολόγια για Κύθηρα - Εισιτήρια

Κορυφή
  • «Σε αντίθεση με τη γενική στειρότητα του εδάφους, στο νησί αφθονούν οι εκκλησίες…» John Galt, Άγγλος περιηγητής, 19ος αιώνας