Δεν εγκαταλείπει τα Κύθηρα ο Χειμώνας!

27/04/2011 Θα περίμενε κανείς αυτή την εποχή να απολαμβάνει τον ανοιξιάτικο καιρό στα Κύθηρα. Κάθε άλλο. Το ομιχλώδες τοπίο από το πρωί της 27ης Απριλίου άφησε άφονους και τους τελευταίους ταξιδιώτες του Πάσχα που ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το νησί. Η πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα προς Κύθηρα και αντιστρόφως ακυρώθηκε λόγω ορατότητος. Φαίνεται πως η θεά Αφροδίτη με μαγικό τρόπο επιθυμεί να κρατάει κόσμο στο νησί!

Δύο ημέρες πριν, την Δευτέρα 25 Απριλίου, έγινε η επίσημη υποδοχή της πτήσης charter από την Ολλανδία, η οποία εξυπηρετεί τους ολλανδούς επισκέπτες του τουριστικού ομίλου Ross Holidays. Σε ειδική τελετή που ετοίμασε ο Σύλλογος Πελασγών και Μυρμιδόνων των Κυθήρων, καλωσορίστηκαν οι επισκέπτες και τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ακολουθησαν και χορευτικές επιδείξεις.

Η περίοδος του Πάσχα κρίνεται μερικώς ικανοποιητική αφού η κίνηση επισκεπτών στο νησί κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα. Αυτό σίγουρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις καιρικές συνθήκες της εποχής και την πρωτόγνωρη παράταση του χειμερινού κλίματος, ενώ για την οικονομική κρίση δε μπορεί ακόμη να βγει συμπέρασμα. Οι πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις μάλλον θα αργήσουν και θα περιμένουμε να μπει ο Ιούνιος για τα καλά, ώστε να δούμε τα ποσοστά των κρατήσεων.

Κι όσο ο καιρός επιμένει να μην αλλάζει μοτίβο, Πρτομαγιά με συννεφιά θα κάνουν τα Κύθηρα και με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Τη γύρα της Παναγίας, ένα από τα σημαντικότερα έθιμα των Κυθήρων ξεκίνησε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη Χώρα. Οι πιστοί συμμετέχουν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας παρά την κακοκαιρία.

Το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος προσέγγισε την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, για δεύτερη φορά το λιμάνι της Μονεμβάσιας ερχόμενο από τον Πειραιά. Απογοητευτική φαίνεται η κίνηση και το ενδιαφέρον για το λιμάνι της Μονεμβάσιας αφού η προσέγγιση για την πόλη από την Αθήνα μέσω της εθνικής οδού είναι συντομότερη και πιο ξεκούραστη. Αντιθέτως, ερωτηματικά γεννιούνται για την επίδραση στον τουρισμό των Κυθήρων της μίας ώρας απομάκυνσής τους από το λιμάνι του Πειραιά. Παρ'ολα αυτά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη να γνωρίζουμε πόσο θετική ή άρνητική ήταν η αλλαγή του δρομολογίου αυτού.

citera, kythera, grecia, κύθηρα, citerea

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή