Το Υπουργείο Μεταφορών για τον Αερολιμένα Κυθήρων

17/03/2011 Η κυθηραϊκή Πρωτοβουλία έλαβε σήμερα 17 Μαρτίου 2011 αντίγραφο της γραπτής απάντησης που έδωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κος Σπύρος Βούγιας στον βουλευτή κο Θοδωρή Δρίτσα. Θέμα της είναι αναφορά του Δήμου Κυθήρων σχετικά με το αεροδρόμιο Κυθήρων, την οποία ο βουλευτής είχε καταθέσει στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην αναφορά αυτή το υπουργείο απαντάει ως εξής:

1. Για το αεροδρόμιο των Κυθήρων η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαθέτει Σχέδιο Γενικής Διάταξης και Ανάπτυξης του Αεροδρομίου.

2. Όσον αφορά την επέκταση του υπάρχοντος διαδρόμου 02-20 διερευνάται η δυνατότητα επέκτασής του προς την βορειοανατολική κατεύθυνση κατά 550 τουλάχιστον μέτρα.

3. Ο Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων δεν διαθέτει αεροπορικό καύσιμο διότι η αεροπορική κίνηση είναι μικρή και δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον από τις εταιρείες διακίνησης καυσίμων. Πάντως, για την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμου ανεφοδιασμού αεροσκαφών, υπάρχει διαθέσιμος χώρος και μπορεί να παραχωρηθεί σε όποια από τις εταιρείες καυσίμων εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σημειώνεται πως η απάντηση του υφυπουργού έχει ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, και πως το ενδιαφέρον αυτό έγγραφο κοινοποιήθηκε στον δήμο Κυθήρων προ δύο μηνών τουλάχιστον. Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία πάντως το έλαβε από το γραφείο του βουλευτή, τον οποίον και ευχαριστούμε. Η πληροφόρηση είναι πάντα ευπρόσδεκτη, έστω και αργοπορημένη...

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή