Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Κύθηρα

14/01/2014

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά Ελένη Σταματάκη, επισκέφτηκε τα Κύθηρα, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, για την αποτροπή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με το διοικητικό τους κέντρο, τον Πειραιά. 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Καφενείο «Αστικόν» στον Ποταμό Κυθήρων, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με κατοίκους του νησιού, για τα προβλήματα που δημιουργεί η διακοπή της σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και να καταθέσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ακτοπλοϊα. 

Την Κυριακή, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στη μεγαλειώδη Παγκυθηραϊκή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε για το ακτοπλοϊκό, στην εκκλησία της Μυρτιδιώτισσας, εντός της Ιεράς Μονής στα Μυρτίδια, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. Στην τοποθέτησή του Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και να διατηρηθεί η σύνδεση των νησιών με το διοικητικό τους κέντρο τον Πειραιά, καθώς και με το Καστέλι Κισσάμου Κρήτης,  μέσα από έναν ενιαίο αγώνα, στη βάση του ψηφίσματος των επτά σημείων που πρότεινε ο Μητροπολίτης και ομόφωνα ενέκρινε η συγκέντρωση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ
Δ/νση : Καραϊσκου 115, 185 35 Πειραιάς
τηλ.: 210 4220608 / 210 4175552, fax : 210 4117144
e-mail : synpirea@otenet.gr

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή