Τι κοινό έχουν η Σάμος, η Ικαρία και τα Κύθηρα;

20/01/2014

Σαν επιδημία εξαπλώνεται το μένος των Αντικυθηρίων να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη Πρωθυπουργό και Υπουργό Ναυτιλίας. Μετά τους πολίτες των Αντικυθήρων και των Κυθήρων και αφού επιστέγασε τις ενέργειές τους ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Κατσικάρης και όλη η Περιφέρεια Αττικής, ένας άλλος αντιπεριφερειάρχης στρέφεται νομικά κατά παντός υπευθύνου για τα χάλια στην ακτοπλοΐα. Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου παρουσία του νομικού συμβούλου της Π.Ε. Σάμου και με τη συμμετοχή του δημάρχου Σάμου, του προέδρου του Επιμελητηρίου και ύστερα από τηλεφωνικές επαφές με τους δημάρχους της Ικαρίας, των Φούρνων και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκαν, η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την άθλια και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νομού, η υποβολή και συζήτηση του θέματος, εκτός ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και η συνάντηση έως το τέλος της εβδομάδος, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των Τοπικών Φορέων, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε και ανακοίνωση της Μητρόπολης Σάμου η οποία κάνει λόγο για ενδεχόμενες απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από την αγανάκτηση του Σαμιακού λαού με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των συγκοινωνιών.

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς

Μετά την πρόσφατη διακοπή πλοίων και την αναστολή δρομολόγησης πλοίου στη ναυτιλιακή γραμμή Βαθέος – Καρλοβάσου – Φούρνων – Αγ. Κηρύκου – Ευδήλου -Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιανουαρίου 2014, έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου.

Στη σύσκεψη, παρουσία του νομικού συμβούλου της Π.Ε. Σάμου και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σάμου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου και ύστερα από τηλεφωνικές επαφές με τους Δημάρχους της Ικαρίας, των Φούρνων και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκαν τα εξής:

- Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την άθλια και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

- Υποβολή και συζήτηση του θέματος, εκτός ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

- Συνάντηση έως το τέλος της εβδομάδος με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των Τοπικών Φορέων, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πληροφορίες & Πηγές: ΣΚΑΙ.GR & ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΝΕΑ Αντωνίου Λαμπρινίδη

Σχόλιο Αντώνη Λαμπρινίδη: Απλά ένα μικρό παράδειγμα για όσους ελπίζουν σε "πολιτικές λύσεις" και άλλα "παραμυθάκια με κοκκινοσκουφίτσα και κακό λύκο..."


Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή