Ο πρώτος Αντιπεριφεριάρχης Νήσων

16/11/2010

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νίκη του συνδυασμού μας «ΑΤΤΙΚΗ, με έργο πάμε μπροστά» και του νέου Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού είναι νίκη των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς, τους πολίτες του Πειραιά και των Νησιών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Δεν θα τους διαψεύσουμε. Δεν θα προδώσουμε τις ελπίδες τους.

Για μένα, αποτελεί τιμή και ευθύνη να είμαι ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης των νησιών. Τιμή, γιατί θα υπηρετήσω τα νησιά, αυτή τη φυσική και υπέροχη προέκταση της Αττικής προς τη θάλασσα. Νησιά και περιοχές με ιστορία και παράδοση, μεγάλες δυνατότητες και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές. Ευθύνη, γιατί γνωρίζω πολύ καλά, ότι οι άνθρωποι που ζουν στα νησιά μας και την Τροιζηνία, μας εμπιστεύθηκαν τις ελπίδες και τα όνειρά τους, θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους, να τον δουν να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, πήγα παντού. Συζήτησα με τους πολίτες, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά. Είδα να αναμετρώνται η ελπίδα με την απογοήτευση, το όνειρο με την απαξίωση. Η ελπίδα είναι ακόμα ζωντανή. Οι πολίτες των νησιών στήριξαν και εμπιστεύθηκαν την προγραμματική μας πρόταση. Τώρα είναι  η σειρά μας να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους με έργα και πράξεις. Η Περιφέρεια Αττικής και η Αντιπεριφέρεια Νήσων είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες και ευκαιρίες, να ανοίξει ένα θαλάσσιο δρόμο ανάπτυξης που θα ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά και θα φτάνει μέχρι τα Αντικύθηρα. Μπορούμε να κάνουμε ξανά τα νησιά μας ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Μπορούμε να μετατρέψουμε τη νησιωτικότητα από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Με έργα, πολιτικές και υποδομές που θα βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών στα νησιά. Από την 1η Ιανουαρίου, δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω σκληρά, με μέθοδο, επιμονή και συνέπεια.

Θα διεκδικήσουμε δυναμικά όλα όσα δικαιούνται οι πολίτες των νησιών και τους τα έχουν στερήσει.

Η ελπίδα θα γίνει χειροπιαστό έργο και το όνειρο πραγματικότητα για τα νησιά μας. Τη Σαλαμίνα, την, Αίγινα, το Αγκίστρι, στην Τροιζηνία, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Για όλους τους πολίτες.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, κυρίως όμως όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες των νησιών μας που στήριξαν την πρότασή μας. Θα εργαστούμε με συνέπεια, διάλογο, συνεργασία και κοινή δράση για να δικαιώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους.»
Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή