Πάτρα - Κύθηρα με καγιάκ για καλό σκοπό

05/07/2016

Οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφορίδης και Αποστόλης Κάτσινος ετοιμάζονται να διανύσουν 270 μίλια με τα καγιάκ τους, από την Πάτρα μέχρι τα Κύθηρα.

Ο σκοπός είναι ιερός: Η ευαισθητοποίηση για τη δωρεά μυελού των οστών και η στήριξη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή». Το ραντεβού δίνεται για τις 3 Ιουλίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών.

Στη συνέχεια, η αποστολή θα επιχειρήσει τη διάσχιση της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου με στάσεις σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο-Κάγιο, Ελαφόνησο και με τελικό κατάπλου στα Κύθηρα. Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Άγγελος Χριστοφίδης «κάθε φορά που βγαίνουμε στην ανοιχτή θάλασσα δεν αρκεί να ξέρουμε που πάμε, διαβάζοντας τον χάρτη και την πυξίδα με βάση το σχέδιο πλεύσης που με προσοχή και λεπτομέρεια εκπονήσαμε. Πρέπει, πριν ακόμα πιάσουμε κουμπάσο και διπαράλληλο, να ξέρουμε και εκείνο το συνειδητό «γιατί» που στη ζωή μας ορίζει, ή θα έπρεπε να ορίζει, όλες τις πράξεις μας, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη».

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική του σελίδα, το South Evian Gulf team γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010, από τη βαθιά αγάπη των μελών του για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια. «Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον εαυτό μας, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, χαράσσουμε κάθε χρόνο και νέες ρότες, με πυξίδα μας την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο» αναφέρεται στο site.

«Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Κάθε θαλασσινό ταξίδι μας είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα να μιλήσουμε με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, προκειμένου από κοινού να σταθούμε στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, και ειδικότερα των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες» επισημαίνεται.

Τέλος, γίνεται σαφές πως «το South Evian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο».

ΦΩΤΟ: Facebook.com/South Evian Gulf team

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή