Ο Ιωάννης Καλλίγερος νέος διευθύνων στη Mercedes-Benz

10/03/2012

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της ελληνικής αντιπροσωπείας της γερμανικής φίρμας όπου, από 1ης Μαρτίου 2012, καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. αναλαμβάνει ο Ιωάννης Καλλίγερος, o οποίος διαδέχεται τον Σταύρο Παρασκευαΐδη που μετά δύο χρόνια θητείας στη συγκεκριμένη θέση και 16 συνολικά στον όμιλο Daimler αποχωρεί, ανταποκρινόμενος σε μία νέα επαγγελματική πρόκληση εκτός Ελλάδος.

Ο Ιωάννης Καλλίγερος ξεκίνησε την καριέρα του στη Mercedes-Benz Ελλάς πριν 14 χρόνια από την θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου. Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Επαγγελματικών Οχημάτων και από το 2009 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Επιβατηγών Οχημάτων.

Έχει σπουδάσει μηχανολογία στο University of Herfordshire στην Αγγλία ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Scottish Business School (Stirling) της Σκωτίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Η παράδοση των αρμοδιοτήτων στον Ιωάννη Καλλίγερο πραγματοποιήθηκε από τον Roman Fischer, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιου Δικτύου Πωλήσεων της Daimler AG, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς, στην Κηφισιά, παρουσία του συνόλου του προσωπικού.

Όπως δήλωσε ο R. Fischer: "...ο Σταύρος Παρασκευαΐδης, στα 16 χρόνια της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του, ηγήθηκε με αφοσίωση τριών διαφορετικών εταιρειών του ομίλου. Δίνοντας πάντα έμφαση στις ανάγκες των συνεργατών και των πελατών της μάρκας, ο Σταύρος Παρασκευαϊδης έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες παρά τη παγκόσμια ύφεση του 2008-2009 και την πτώση της αγοράς στην Ελλάδα από το 2010 και ύστερα".

"Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κύριο μέλημά του ήταν η διαχείριση της κρίσης και η ανάπτυξη σειράς στρατηγικών για το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Mercedes-Benz & smart με στόχο να ισχυροποιηθούν οι μάρκες που η Mercedes Benz Ελλάς εκπροσωπεί, έως ότου η αγορά αρχίσει να ανακάμπτει. Εύχομαι ολόψυχα αντίστοιχες επιτυχίες και στο διάδοχό του, Ιωάννη Καλλίγερο, τις οποίες είμαι σίγουρος ότι θα έχει καθώς προέρχεται από τους κόλπους της Mercedes-Benz Ελλάς και γνωρίζει πολύ καλά τις ανεξάντλητες δυνατότητες του προσωπικού της αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς", κατέληξε το στέλεχος της Daimler.

Πηγή: http://www.supercomments.gr/2012/03/mercedes-benz.html#ixzz1ok3BIRSa

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή