Νέα από τις "Εικαστικές Τέχνες & Περιβάλλον"

17/05/2011 "Εικαστικές Τέχνες & Περιβάλλον: σε μόνιμο διάλογο δημιουργίας"

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν σκέψεις και παραδείγματα για τις Εικαστικές Τέχνες ως γέφυρα επικοινωνίας με το Περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές, καθώς και τη δυναμική τους στο ρόλο του πεδίου μετάγγισης ιδεών, εμπνεύσεων ακόμη και λύσεων σε θέματα περιβάλλοντος. Πώς οι καλλιτέχνες μετουσιώνουν σε εικαστική δημιουργία το περιβαλλοντικό, συχνά με έντονες κοινωνικές συνδέσεις, ερέθισμα; Πώς το περιβάλλον πυροδοτεί και ʽεμψυχώνειʼ τη δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση;  Αφετηρία μας επιλεγμένες εικαστικές δημιουργίες και παρεμβάσεις, μόνιμες και εφήμερες, σε δημόσιους και μη χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έμφαση δόθηκε στη μεταμορφωτική δύναμη της Τέχνης στη δημόσια αρένα, σε δράσεις πολυσυλλεκτικές και κοινοτικής βάσης (community art) σχετικά με τις κοινωνικές προεκτάσεις της και τη δυνατότητα θετικών ανατροπών σε επίπεδο γειτονιάς, πληθυσμών, ευαίσθητων/ ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ολόκληρης περιοχής.

Ομιλήτρια: μαρία α. αγγελή
επιμελήτρια τέχνης, μουσειοπαιδαγωγός| συντονίστρια βιωματικών σεμιναρίων |ιδρυτικό μέλος του φορέα «η  σ π ε ί ρ α: ολιστική εκπαίδευση-ανθρώπινες αξίες-διά βίου μάθηση»

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. και ο Δήμαρχος Κυθήρων τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, απεύθυναν ερωτήσεις και μοιράστηκαν με το κοινό εύστοχα σχόλια.

Την Κυριακή των Βαϊων τα δύο ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, Μαρία Α. Αγγελή και Αλέξανδρος Pfaff είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καίρια σημεία στο νησί, να έρθουν σε επαφή με τοπικά μονοπάτια, να μιλήσουν με ντόπιους καλλιτέχνες και παραγωγούς και να φωτογραφίσουν παλαιά και σύγχρονα μνημεία του Τσιρίγου.
κύθηρα, πολιτισμός, τέχνες

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή