Παρουσιάστηκε το Αρχείο Κυθηραϊκών Εφημερίδων

20/12/2013

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, όπου παρουσιάσθηκε η ψηφιοποίηση και η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των Κυθηραϊκών εφημερίδων που έχουν εκδοθεί, από την Ενσωμάτωση της Επτανήσου, μέχρι και το 2010.
 
Ολος αυτός ο πνευματικός πλούτος,γίνεται πλέον προσιτός σε όλους τους Κυθηρίους,αλλά και σε κάθε ερευνητή πολύ εύκολα,πατώντας ένα κουμπί και ανοίγοντας τον υπολογιστή στην ιστοσελίδα του Κ.Σ.Α. 

Η αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος γέμισε και ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α κ.Καρύδης Γ. μίλησε για τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας που τελικά ξεπεράστηκαν και ευχαρίστησε αυτούς που βοήθησαν,την καθηγήτρια κ.Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, το Τριφύλλειο Ιδρυμα,την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ και το κληροδότημα Αρώνη της Αυστραλίας.

Επίσης ο κ.Καρύδης ευχαρίστησε τη γραμματέα κ.Λουράντου Αλεξάνδρα,η οποία δούλεψε εντατικά και συνεργάστηκε με την εταιρεία Εqvus και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια.
   
Η κα Λουράντου έκανε επίδειξη με τον υπολογιστή και απέδειξε πόσο εύκολο είναι να ξεφυλλίσει κανείς οποιαδήποτε Κυθηραϊκή εφημερίδα.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια κ.Καίτη Αρώνη-Τσίχλη,ο πρόεδρος του Τριφυλλείου κ.Καλοκαιρινός Εμμ. και ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ κ.Πετρόχειλος Ν. μίλησαν με θερμά λόγια και συνεχάρηκαν τον πρόεδρο και το Δ.Σ του Κ.Σ.Α. για αυτό το επίτευγμα.

Στο τέλος προσφέρθηκαν Τσιριγώτικα γλυκά και Τσιριγώτικη τσιπούρα.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή