Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων Μάιος 2011

08/05/2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 10/5/2011 με μοναδικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού 2011.

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε την Δευτέρα 2/5/2011 και ενέκρινε την διακήρυξη μίσθωσης των παραλιών για την θερινή περίοδο. Η δημοπρασία θα γίνει την Τετάρτη 25/5/2011 στα γραφεία του Δήμου στον Ποταμό ενώπιων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Tέλος αποφάσισε για την έγκριση διάθεσης πιστώσεων.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 18/04/2011, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχε συνεργασία με παράγοντες του Υπουργείου για επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, 19/04/2011, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ με θέμα την συμβολή των Δήμων στην αποτροπή του φαινομένου του «Θερμοκηπίου».

Την ίδια ημέρα, ο κ. Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γ. Μανιάτη, με τον οποίο συζήτησε θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Στη συνέχεια συναντήθηκε με την Υπουργό, κα. Τίνα Μπιρμπίλη, στην οποία έθεσε μεταξύ άλλων τα μείζονα για τα Κύθηρα θέματα, των δασοθέντων αγρών, τον χαρακτηρισμόν εκτάσεων – μετά από πυρκαγιές ή από καθαρισμό ιδιωτικών αγρών – ως δασικών, καθώς και την ορθολογική διαχείριση των περιοχών ΝATURA, ώστε να μην αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην βιώσιμη ανάπτυξη των δύο νησιών μας.


Η κα Υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα των δασοθέντων αγρών μελετάται ενδελεχώς, ώστε να έλθει στην Βουλή προσεχώς νομοθετική ρύθμιση, ενώ για τους χαρακτηρισμούς ως δασικών εκτάσεων δήλωσε ότι θα αντιμετωπισθεί οριστικά με την σταδιακή οριοθέτηση και δημοσίευση των δασικών χαρτών.

Τέλος, για τις περιοχές Νatura ανέφερε ότι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, εφ όσον δεν αναπτύσσονται εντός αυτών οχλούσες δραστηριότητες, δεν θίγονται, αλλά αντίθετα προστατεύοντα από την αλόγιστη και την κακώς εννοούμενη ανάπτυξη.

Τέλος , την Δευτέρα 02/5/2011, ο κ. Δήμαρχος επεσκέφθη το Υπουργείο Εσωτερικών, και την Τρίτη 3/5/2011 την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Από την Τετάρτη 4/5/2011 έως και την Παρασκευή 6/5/2011, θα βρίσκεται στην Κύπρο προσκεκλημένος του Δημάρχου Καραβά,κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, για να συμμετάσχει στις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο προσφυγικός Δήμος του Καραβά, με τον οποίο ο Δήμος Κυθήρων, έχει από πολλών ετών αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις και αναμένεται η επίσημη – θεσμική αδελφοποίησή τους.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή