Κύθηρα, Οδηγός για Παιδιά!

26/08/2015

Μια εκπληκτική έκδοση για τους μικρούς φίλους των Κυθήρων. Θα τη βρείτε στα Βιβλιοπωλεία των Κυθήρων.

Συγχαρητήρια στην φίλη Δέσποινα Δαμιανού για την ποιοτική δουλειά! 

Οι ομορφιές ενός τόπου αποκαλύπτονται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα μας. Η προσωπικότητα, η διάθεση, ο χρόνος και οι γενικότερες συνθήκες διαμορφώνουν τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψή μας σε ένα τόπο και  δένουν την καρδιά μας μ’ αυτόν.

Τα παιδιά σαν επισκέπτες έχουν ένα άλλο τρόπο προσέγγισης ενός τόπου. Οι διαστάσεις  του χώρου και του χρόνου, η σημασία των τόπων, τα μνημεία, τα στοιχεία της φύσης, τα έργα των ανθρώπων στα μάτια τους φαίνονται διαφορετικά· η προσέγγισή τους είναι πιο απλή αλλά και πιο άμεση και ειλικρινής. 

Ο Οδηγός των Κυθήρων για παιδιά θέλει να δώσει  τις βασικές πληροφορίες από την πλούσια ιστορία του νησιού χωρίς πολλές, βαρετές ίσως, λεπτομέρειες και να τα εντάξει ως επισκέπτες στο συγκεκριμένο χώρο του νησιού. Παράλληλα προσπαθεί να τα οδηγήσει σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο της Ιστορίας και της σύγχρονης ζωής. Ο στόχος είναι να γνωρίσουν όχι μόνο την «επίσημη» ιστορία αλλά και την καθημερινή ζωή μέσα από σύντομα κείμενα παρουσίασης που συνοδεύονται από  συμπληρωματικούς διαλόγους, κείμενα της προφορικής παράδοσης, δραστηριότητες και προτάσεις για την πραγματική ανακάλυψη του τόπου. Επίσης, όπως κάθε Οδηγός ενός τόπου, προσπαθεί να δημιουργήσει νέους-μικρούς- φίλους ή να δώσει στα παιδιά που έχουν ως τόπο καταγωγής τους το νησί την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Κύθηρα, να τα αγαπήσουν και να τα αισθανθούν ως τόπο χαράς και ξενοιασιάς που θα τα καλεί να επιστρέφουν, όποτε τους το ζητά η ψυχή τους. 

Δέσποινα Μ.Δαμιανού

Κύθηρα. Οδηγός για παιδιά.

Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών 24 , Αθήνα 2015.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή