Παιδικός Σταθμός Κυθήρων

21/02/2013

Αγαπητοί γονείς σας  ενημερώνουμε ότι ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας που πρόσφατα μεταστεγάστηκε στο ισόγειο του κτηρίου, ιδιοκτησίας του Δήμου, στην Τοπική Κοινότητα Φρατσίων, άρχισε να λειτουργεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και έχει τους εξής σκοπούς:

  • Την παροχή ενιαίας προσχολικής αγωγής σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα δεδομένα.
  • Την βοήθεια των παιδιών να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.
  • Την εξάλειψη κατά το δυνατόν, των διαφορών που τυχόν προκύπτουν από το Πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.
  • Την εξυπηρέτηση των γονέων και παράλληλα την ευαισθητοποίησή τους πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.
  • Την βοήθεια των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.
  • Την παροχή ημερήσιας διατροφής και φροντίδας στα παιδιά, τηρώντας τους κανόνες Υγιεινής και ασφάλειας.

Στον Παιδικό Σταθμό γίνονται δεκτά νήπια από 2,5 ετών, εφ’ όσον αυτοεξυπηρετούνται μέχρι την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΚΟΥ  ΣΤΑΘΜΟΥ

Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Ιουλίου  κάθε έτους από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από 07.00 έως 16.00 για τους Χειμερινούς μήνες και από 06.45 έως 16.00 για τους Θερινούς (15 Μαΐου - 15 Οκτωβρίου)

Ο Σταθμός δεν λειτουργεί τις εξής ημέρες.

Σάββατο και Κυριακή
1-31 Αυγούστου
24 Δεκεμβρίου έως 07 Ιανουαρίου
Μεγάλη Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά
Εθνικές εορτές (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου)
Τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών
Την 21η Μαΐου (Ημέρα ενσωματώσεως της Επτανήσου στην Μητέρα Ελλάδα).
Την 24ην Σεπτεμβρίου (εορτασμός Μυρτιδιωτίσσης) τοπική αργία.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ -  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  ΠΑΙΔΙΩΝ

Η Προσέλευση των παιδιών ξεκινάει στις 07.00 και λήγει στις 09.00

Τα παιδιά μπορούν να αποχωρούν μετά το μεσημεριανό γεύμα στις 13.00, έως τις 16.00 το αργότερο.

Ο μήνας Σεπτέμβριος μπορεί να έχει μειωμένο πρόγραμμα για την πλήρη προσαρμογή των παιδιών, οπότε και δεν εφαρμόζεται πλήρες ωράριο.

Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται αποκλειστικά από τους γονείς ή κηδεμόνες τους ή από υποδεικνυόμενο άτομο, προσκομίζοντας στην υπεύθυνη του Σταθμού, υπεύθυνη δήλωση.

ΥΓΕΙΑ  ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι γονείς έχουν την υποχρέωση να έχουν άμεση επικοινωνία με την προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού για οποιοδήποτε θέμα άπτεται της υγείας των παιδιών τους.

‘Αρρωστο παιδί με πυρετό θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι, μέχρις ότου να είναι τουλάχιστον δύο εικοσιτετράωρα απύρετο και να ενημερώνεται ο ιατρός και μέλος του Δ.Σ. κ. Κατσικογιάννης Ιωάννης.

Σε περίπτωση που ένα παιδί εμφανίσει οτιδήποτε θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο Παιδικός Σταθμός.

Η διασφάλιση της υγείας του παιδιού αποτελεί υποχρέωση του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού το οποίο εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η

Στον Παιδικό Σταθμό παρέχεται υγιεινή και επαρκής διατροφή με σωστή ποιοτική σύνθεση και καθορίζεται σε ημερήσια βάση από τον Ιατρό και την Διευθύνουσα, σύμφωνα και με την υπάρχουσα νομοθεσία ( Φ.Ε.Κ. 546 Τ. Β / 1988 ) και αναρτάται σε εμφανές σημείο του χώρου υποδοχής του Σταθμού.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την χορήγηση στα παιδιά νωπών φρούτων και λαχανικών, νωπού  κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λ.π, σε επαρκείς για τις παιδικές ανάγκες ποσότητες, όπως επίσης και η μη χορήγηση ειδών διατροφής που περιέχουν συντηρητικές, χρωστικές, τεχνητά γλυκαντικές κ.λ.π, ουσίες.

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  -  ΤΡΟΦΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σταθμού απεφάσισε την μη επιβολή τροφείων στις οικογένειες των φιλοξενούμενων παιδιών, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με σωστή και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του ακυρώνοντας προηγούμενη απόφασή, ανακουφίζοντας αυτές έστω και στο ελάχιστο, που λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Μελλοντικοί μας στόχοι είναι η στελέχωση του Σταθμού με επιπλέον μόνιμο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό και η τελειοποίηση, των κτηριακών και λοιπών εγκαταστάσεων.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  Δ.Σ.
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ


Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή