Με καγιάκ για την "Πίστη"

10/06/2013

Μετά από δύο επιτυχημένους διάπλους Αιγαίου το 2011 και το 2012, οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης, Κώστας Μανατάκης και Στέφανος Βαρβάλας, επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα για το νέο τους εγχείρημα. Από χτες το απόγευμα, Κυριακή 09 Ιουνίου 2013 βρίσκονται στα Κύθηρα και θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη το πρώι.

Πρόκειται για τον διάπλου Πειραιά-Χανιά, ένα ταξίδι 270 ναυτικών μιλίων με καγιάκ, που θα αφιερωθεί στο Σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο, «η Πίστη».

Ακολουθεί η διακήρυξη του φετινού εγχειρήματος.

Οι δύο μεγάλες, ναυτικές αποστολές μας, που προηγήθηκαν, του 2011 και του 2012, μας γέμισαν χαρά και ικανοποίηση, δημιούργησαν όμως παράλληλα ένα ηθικό χρέος και μια ανάγκη αυτό που ξεκινήσαμε να έχει συνέχεια. Η αγάπη μας για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια, είναι άλλωστε τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μας, που θα κρατάει τους χάρτες μας πάντα ανοιχτούς για νέα σχέδια. Η ομορφιά του κάθε ταξιδιού δεν περιορίζεται στην παρατήρηση ωραίων τοπίων και θεαμάτων. Είναι μια ολόκληρη εμπειρία ζωής, την οποία μοιράζεσαι και με άλλους καθώς και ένας αγώνας απέναντι στο απρόβλεπτο, τις αντιξοότητες, τον χρόνο και πάνω απ’ όλα ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό. Και σε αυτόν τον αγώνα, το μεγάλο στοίχημα είναι στο τέλος του ταξιδιού να έχεις βγει έστω και λίγο καλύτερος άνθρωπος απ’ ό,τι ήσουν πριν ξεκινήσεις.


Φέτος, αποπλέουμε από Πειραιά για Χανιά, ένα ταξίδι 270 ναυτικών μιλίων, το οποίο αφιερώνεται στον Σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «Η Πίστη» και μάλιστα στην επέτειο της συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή του. Θα προσπαθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, να κάνουμε γνωστή τη δράση του συλλόγου, ο οποίος αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες για τη θεραπεία των παιδιών με καρκίνο και την επιστροφή τους στην κανονική ζωή, καθώς και για τη στήριξη των οικογενειών τους όσο διαρκούν τα θεραπευτικά σχήματα. Πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο μπορούν να γίνουν τελείως καλά αν τους παρασχεθεί εγκαίρως η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαίωμα που δυστυχώς έχει πάψει να παρέχει δωρεάν η Πολιτεία σε όλα τα παιδιά. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε το ποσοστό αυτό να φτάσει το απόλυτο. Που σημαίνει, ούτε ένα παιδί χαμένο από την ασθένεια.

Η οδυνηρή διαπίστωση είναι ότι ο σύλλογος ‘’Πίστη’’ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης για να μπορέσει να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σε μια απελπιστική οικονομικά συγκυρία για όλους, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι η αλληλεγγύη μας να εκφραστεί με τη μορφή οικονομικής προσφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται για την κάλυψη μιας ζωτικής ανάγκης. Όμως, και η ελάχιστη συνεισφορά είναι πολύτιμη, και δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο χρηματική. Ο σύλλογος έχει ανάγκες και σε εθελοντικό προσωπικό, καθώς και σε δότες μυελού των οστών. Κι εμείς θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηριχτεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Σας καλούμε όλους και φέτος, συνταξιδιώτες, σε αυτό το ταξίδι για την Πίστη. Με πίστη μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Θέλουμε και μέσα από αυτή τη σελίδα να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον χορηγό μας, την Alpha Bank, για τη στήριξη που παρέχει στην ομάδα μας, στην αποστολή και στο κοινωνικό έργο που επιλέξαμε να επιτελέσουμε.

Με εκτίμηση,
Οι κωπηλάτες

Άγγελος Χριστοφίδης, Κώστας Μανατάκης, Στέφανος Βαρβάλας
Και τα λοιπά μέλη του South Evian Gulf team

Ταυτότητα αποστολής
Απόπλους: 02.06.2013

Δρομολόγιο: Πέραμα – Σαλαμίνα – Αίγινα – Πόρος – Ερμιόνη – Σπέτσες – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια – Καβομαλιάς - Νεάπολη – Ελαφόνησος – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος – Χανιά

Απόσταση: 270 ναυτικά μίλια.
Εκτιμώμενη διάρκεια: 16-22 ημέρες

Η Πίστη – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Η Πίστη είναι σύλλογος γονέων καρκινοπαθών παιδιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 με την υπ’ αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον, με πίστη. Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

Αναφέρουμε, επιγραμματικά, ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον Σύλλογο:

- Βοήθεια στην οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα (κουκλοθέατρο, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, γιορτές, επέτειοι γενεθλίων στον χώρο νοσηλείας των παιδιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, διοργάνωση εκδρομών κ.α.).

- Εθελοντική προσφορά για την κατασκευή προϊόντων για bazaar του Συλλόγου.

- Εθελοντική προσφορά για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και bazaar του Συλλόγου.

- Οικονομική στήριξη για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλείας.

- Βοήθεια στην οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης με τη δωρεά βιβλίων.

- Δωρεά καινούργιων παιχνιδιών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που νοσηλεύονται.

- Οικονομική στήριξη για την παροχή στέγης ολιγοήμερης παραμονής, σε άπορες οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, για βραχεία θεραπεία ή εξετάσεις, σε συμβεβλημένα με την Πίστη ξενοδοχεία της Αθήνας.

- Οικονομική βοήθεια σε άπορες οικογένειες, είτε με την καταβολή της δαπάνης σε εξειδικευμένες παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, είτε με την αγορά φαρμάκων, είτε με την εξόφληση ενοικίου, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου κ.λπ.

- Οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των εξόδων κηδειών παιδιών, φτωχών οικογενειών ή αλλοδαπών.

- Δωρεά μυελού των οστών, δωρεά αιμοπεταλίων.

- Με ένα απλό τηλεφώνημα από σταθερό ΟΤΕ στο 901 11 159 159 (ΟΤΕ 3,68 Eυρώ / κλήση).

- Mέσω τραπεζικής κατάθεσης στον αριθμό λογαριασμού της Alpha Bank: 13000 200 200 8236.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πίστης, www.pisti.gr ή επικοινωνήστε με τους ανθρώπους της στα τηλέφωνα 210 -7486880 και 210-7488961.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή