Οι ξενοδόχοι για τη Ναυτιλία

10/08/2013

Πρωτοβουλία για τα προβλήματα που προέκυψαν με την ακτοπλοϊα πήρε ο σύλλογος ξενοδόχων της Αγίας Πελαγίας και απευθύνει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό.

Ακολουθεί η επιστολή.


Θέμα : Δρομολόγια τοπικού και περιφερειακού πλοίου


Κύριε Υπουργέ, στο παρελθόν έχουμε στείλει  πάρα πολλές επιστολές προς το Υπουργείο, σε θητεία διαφόρων Υπουργούν, αναφέροντας με αναλυτικό  και αρκετά σχολαστικό τρόπο το χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί το νησί μας σχετικά με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Δυστυχώς  το έτος 2013, όπου η Χώρα μας περνάει μια πολύ δυσάρεστη oικονομική κατάσταση και με «Βαριά Βιομηχανία»  της τoν Τουρισμό, βλέπουμε ότι η Πολιτεία αδιαφορεί  παντελώς για μικρά νησιά όπως και τα Κύθηρα.

Τα Κύθηρα απευθύνονται εδώ και πολλά χρόνια, στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς το αεροδρόμιό μας δεν είναι σε κατάσταση να δεχθεί  μεγάλα τσάρτερ από το εξωτερικό. Συνεπώς η δραματική συρρίκνωση των οικονομικών των Ελλήνων  πολιτών , έχει αντίστοιχα αρνητική επίπτωση στην τουριστική κίνηση του νησιού μας η οποία μάλιστα παρουσιάζει πτώση της τάξεως του 40%.

Τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις μας και στον τουρισμό του νησιού θα δώσει η απόφαση των 2 πλοιοκτητριών εταιριών Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και Ε/Γ-Ο/Γ Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ   να σταματήσουν τα δρομολόγια τους στις 25 Αυγούστου.

Η μεν πρώτη εταιρία από 26/8 σταματά τα διπλά δρομολόγια από και προς Νεάπολη σε ένα ημερησίως και αυτό πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες προς το νησί μας η θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στην Νεάπολη η  να φύγουν από τις οικίες τους 3 και 4 τα ξημερώματα, πράγμα που και οι δύο λόγοι κάνουν τον προορισμό για τα Κύθηρα απαγορευτικό. Η δε άλλη εταιρία έχει ανοιχτά  πλάνα  από 25/8-30/9 με ένα δρομολόγιο από και προς Πειραιά και Κρήτη  την εβδομάδα  ενώ  το δρομολόγιο Γυθείου δεν υπάρχει ακόμα.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο οι βεβαιωμένες τριήμερες και τετραήμερες  κρατήσεις από την Κρήτη   ανέρχονται   περίπου στα 3.000 άτομα , οι οποίοι είχαν υπολογίσει στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια. Με την ανακοίνωση των νέων δρομολογίων ήδη έχουν αρχίσει πολλές ακυρώσεις στα Ξενοδοχεία μας , λόγω αβεβαιότητας των δρομολογίων που πλέον τους υποχρεώνουν να μείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα στο νησί μας βγάζοντας τους εκτός οικογενειακού και οικονομικού  προϋπολογισμού.

Απαίτηση του Συλλόγου και του συνόλου των Επαγγελματιών του  νησιού είναι η Εταιρεία του πλοίου Πορφυρούσα να διατηρήσει τα διπλά δρομολόγια  μέχρι τουλάχιστον 24/9 /2013 που τελειώνει και επίσημα και ο  θρησκευτικός τουρισμός  με την προσέλευση πολλών μεμονωμένων αλλά κυρίως οργανωμένων επισκεπτών για την Μεγάλη μας Πανήγυρη Γιορτή της  Π. Μυρτιδιώτισσας. Εάν δεν είναι δυνατόν η εκτέλεση διπλού δρομολογίου καθημερινά, να εκτελούνται τουλάχιστον 4 μέρες της εβδομάδας  μεσημεριανά δρομολόγια, μετά της  14:00 από την Νεάπολη προς τα Κύθηρα και με προτεινόμενες μέρες μεσημεριανών δρομολογίων Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Σάββατο .

Όσον αφορά την εταιρεία Lane Sea Lines να ανακοινωθούν τα δρομολόγια του πλοίου και να ανοιχθούν τα πλάνα ώστε να μπορούν να κάνουν κράτηση οι τουρίστες ,ιδιαίτερα οι επισκέπτες από την Κρήτη ,  πέραν της 26ης Αυγούστου, και τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να είναι το ισχύων πρόγραμμα. Παρακαλούμε μην μας αγνοήσετε καθόσον είναι η ύστατη προσπάθεια των επιχειρήσεων μας να κρατηθούν σε λειτουργία και στο μέλλον.


Για το Δ.Σ Η Πρόεδρος
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
Ένωση Ξενοδοχειακών και                                                          
Τουριστικών καταλυμάτων                           
Κυθήρων  Αγία Πελαγία
Τηλ : 2736033155
Φαξ : 2736033637
e-mail : ninemuky@otenet.gr   

Κοινοποίηση :

1.    Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη Όλγα

2.    Πρόεδρο Ε.Ο.Τ  κον   Πάλλη Χρήστο

3.    Αντιπεριφερειάρχη  Νήσων κον Κατσικάρη  Δημήτριο

4.    Δήμαρχο Κυθήρων κον Κουκούλη Θεόδωρο

5.    Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Κυθήρων

6.    Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων 

7.    Λιμεναρχείο Κυθήρων

8.    LANE SEA LINES

9.    Ε/Γ-Ο/Γ  ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ

10.    Πρακτορεία – Εκδοτήρια εισιτήριων των παραπάνω εταιρειών

11.    Τοπικοί Ραδιοφωνικοί  Σταθμοί Κυθήρων  ,ΤΣΙΡΙΓΟ  FM , ΑΝΤΕΛΙΝ FM

12. Διαδικτυακοί Οδηγοί Κυθήρων , www.kythera.gr  , www.visitkythera.gr  , www.kythira.gr

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή