6ήμερη σε Βόρεια Ελλάδα και Τουρκία

07/10/2013

Το Drakakis Tours διοργανώνει εκπληκτική 6ήμερη εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα και την Ανατολική Θράκη. Περισσότερες πληροφορίες στα:

Tel: +30 27360 31160
Fax: +30 27360 31760
E-mail : info@drakakistours.gr
Web : www.drakakistours.gr
Skype : drakakistours

Ακολουθεί το πρόγραμμα

1η Μέρα: Κυριακή 20/10/2013: ΚΥΘΗΡΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στο Λιβάδι και αναχώρηση για το λιμάνι – Διακόφτι. Επιβίβαση στο πλοίο Κορνάρος – τακτοποίηση στις καμπίνες – διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Δευτέρα 21/10/2013: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ

Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη αργά το απόγευμα στην Καβάλα & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα στην πόλη, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο. Το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου & τα κάστρα είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στην «παλιά πόλη» & στα κάστρα θα δούμε σπίτια με την χαρακτηριστική τοπική μακεδονική αρχιτεκτονική, το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί & τον έφιππο ανδριάντα του καθώς και το μικρό Φάρο της πόλης δίπλα στο ναό της Παναγίας. Δείπνο ελεύθερο.

3η Μέρα: Τρίτη 22/10/2013: ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΞΑΝΘΗ – Π.ΛΑΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό, ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Καβάλας και αναχώρηση. Αρχικά θα επισκεφτούμε τα περίφημα Πομακοχώρια, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο Νομό Ξάνθης. Οι Πομάκοι, φιλόξενοι, συνήθως με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, είναι σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, απόγονοι αρχαίας Θράκικης φυλής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομικής ξενάγησης θα έχουμε την δυνατότητα να αναφέρουμε στη μουσουλμανική μειονότητα που κατοικεί εδώ, καθώς και στα πανάρχαια ήθη και έθιμα που αναβιώνουν μέχρι τις μέρες μας & μη σας φανεί περίεργο αν δείτε κάποιες, ακόμη και νέες, γυναίκες, να φορούν, μέχρι και σήμερα την παραδοσιακή Θρακιώτικη φορεσιά, με το πολύχρωμο μαντήλι στο κεφάλι. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα & μετάβαση στην ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού, όπου θα έχουμε ξενάγηση με τα πόδια στην «παλαιά πόλη» της Ξάνθης, με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία Αρχοντικά. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το γνωστό μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος,  που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες με θέα το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα, με τα πολλά και σπάνια είδη πουλιών (προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar). Στη συνέχεια μέσω Κομοτηνής άφιξη στην Αλεξανδρούπολη & τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο.

4η Μέρα: Τετάρτη 23/10/2013: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΕΡΕΣ – ΣΟΥΦΛΙ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ

Πρωινό & αναχώρηση για το Νομό Έβρου. City Tour στην παραθαλάσσια Αλεξανδρούπολη, που είναι χτισμένη με άψογη ρυμοτομία και σχεδιασμένη σύμφωνα με το Iπποδάμειο σύστημα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον ψηλό Φάρο, το ναυτικό σύμβολο της πόλης. Κατευθυνόμαστε προς την κωμόπολη των Φερών, στις παρυφές του περίφημου Δέλτα του Έβρου. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του 12ου αιώνα, που είναι μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν «Παρθενώνα» της Θράκης.

Συνεχίζουμε για το περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και τα μεταξωτά του. Επίσκεψη στο θεματικό Μουσείο για το Μετάξι, όπου θα μάθουμε για την σηροτροφεία και για την πολύπονη διαδικασία παραγωγής μεταξιού. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια μετάβαση στο περίφημο Δάσος της Δαδίας, που πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα ενημερωθούμε για την χλωρίδα και τη πανίδα της περιοχής, ενώ εκεί μπορούμε να επισκεφτούμε το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών, όπου συναντάμε 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ “by night”!

5η Μέρα: Πέμπτη 24/10/2013: ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ – ΚΆΡΑΓΑΤΣ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΎΠΟΛΗ

Πρωινό λοιπόν και αναχώρηση για τον Βόρειο Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων στο τελωνείο σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών και στη συνέχεια είσοδος στην Ανατολική Θράκη. Μέσω Κάραγατς και μόλις 8 χιλιόμετρα από το τελωνείο των Καστανεών, άφιξη στην Ανδριανούπολη,  που είναι χτισμένη στις όχθες του Έβρου ποταμού. Εκεί άξιο παρατήρησης και θαυμασμού είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης, το οποίο και θα επισκεφτούμε. Πρόκειται για το μεγαλοπρεπές τζαμί του Οθωμανού σουλτάνου Σελίμ Β΄, χτισμένο το 1575. Το Τέμενος αποτελεί κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του περίφημου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Αξίζει  να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο. Θα επισκεφτούμε επίσης την περίφημη κλειστή αγορά της πόλης (kapali carsi) με το ανατολίτικο χρώμα. Στην Ανδριανούπολη υπάρχει ελληνικό προξενείο ενώ λειτουργεί και Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης, η πρυτανεία του οποίου στεγάζεται στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό του Κάραγατς, απ’ όπου περνούσε και το θρυλικό Orient Express. Εκεί βρίσκεται και το ψηλό μνημείο της Λωζάννης. Επιστροφή στην Ελλάδα το απόγευμα.

6η Μέρα: Παρασκευή 25/10/2013: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ – ΑΘΗΝΑ - ΚΥΘΗΡΑ

Πρωινό, check out και αναχώρηση. Αρχικά αφού περάσουμε το Νέστο, θα κάνουμε μία στάση στη Νέα Καρβάλη, ένα παραθαλάσσιο χωριό, που ίδρυσαν Έλληνες πρόσφυγες από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου, εντός του ναού. Τα τοπικά νόστιμα γλυκίσματα, που λέγονται «κουραμπιέδες» Καρβάλης και περιέχουν ολόκληρα αμύγδαλα, είναι φημισμένοι σε όλη την Ελλάδα!

Με τις απαραίτητες επόμενες στάσεις άφιξη το απόγευμα άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο για τα Κύθηρα στις 17.00’.

Άφιξη τα μεσάνυχτα στα Κύθηρα – Τέλος εκδρομής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Αλλαγές στο πρόγραμμα είναι δυνατό να γίνουν για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή