Έξι γερμανικά πρακτορεία επιλέγουν Ελλάδα

21/03/2012

Έξι μεγάλα τουριστικά πρακτορεία ξεκίνησαν καμπάνια για διακοπές στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen δημιούργησαν μια νέα έντυπη διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», φαίνεται πως η Ελλάδα παραμένει ένας ξεχωριστός προορισμός για τους Γερμανούς.

Όσον αφορά στο «σλόγκαν» της διαφημιστικής εκστρατείας, αυτό είναι «για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη» και αποσκοπεί στο να δείξει πως η χώρα μας παραμένει ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός και πως οι Γερμανοί να την επισκεφτούν παρά την «όξυνση» των σχέσεων των δύο χωρών.

Αλλαγή στάσης

Από τη μεριά της, η κορυφαία γερμανική τουριστική εταιρεία TUI, φαίνεται πως άλλαξε στάση αποφασίζοντας να στηρίξει τη χώρα μας, καθώς υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό ζητούσε από τους Έλληνες πράκτορες να συμφωνήσουν σε πληρωμή σε… δραχμές.

«Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της. Όσο γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα, συμπαραστεκόμαστε στους Έλληνες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα ως ένα ελκυστικό και ανοιχτό στον κόσμο τουριστικό προορισμό και αυτό είναι μια υπόσχεση», αναφέρει μέρος της καμπάνιας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδης ανέφερε σχετικά: «Η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει όχι μόνο από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους ξένους συνεργάτες μας με τους οποίους επιχειρούμε όλα αυτά τα χρόνια».

«Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν σύντομα δράσεις από πλευράς Πολιτείας, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των έξι μεγάλων tour operators της Γερμανίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία εγχώριων και διεθνών φορέων θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα ενισχύσουμε για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία», προσθέτει.

Τέλος, σημειώνεται πως η Κρήτη βρίσκεται στη λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς στο κόσμο που δημοσιεύει η αμερικανική ιστοσελίδα travel.usnews.com.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή