Η Ψηφιακή Τηλεόραση στα Κύθηρα

23/04/2013

Το Visit Kythera ενημερώνει τους πολίτες των Κυθήρων και Αντικυθήρων ότι σύμφωνα με τις εξελίξεις στη ψηφιακή τηλεόραση θα ισχύσουν τα κάτωθι που αφορούν και τη λήψη του ρηλεοπτικού σήματος των περισσοτέρων καναλιών στα δύο νησιά.

Από τις 31 Μαΐου, ώρα 02:00, οι κάτοικοι των πόλεων του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα των νομών αυτών, στην Κρήτη, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, απολαμβάνοντας πλέον τα προγράμματα δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την 31η Μαΐου θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής Ρογδιά στον νομό Ηρακλείου και Μαλάξα στον νομό Χανίων. Ταυτόχρονα θα διακοπεί η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ. Το έργο της ψηφιακής μετάβασης στην περιφέρεια της χώρας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με επόμενο σταθμό την Κρήτη, που σύντομα θα υποδεχθεί την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Πρόκειται για σημαντικό βήμα που υλοποιείται στο νότιο τμήμα της χώρας και θα συμβάλει στην προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή κάλυψη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους τηλεθεατές να απολαύσουν τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, οι τηλεθεατές είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή, τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο να συντονίσουν σε συγκεκριμένες συχνότητες με την έναρξη ψηφιακής εκπομπής. Οι συχνότητες που θα πιάνουν ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών είναι:

Για το κέντρο εκπομπής Ρογδιά:

- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz)

- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz)

- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz)

Για το κέντρο εκπομπής Μαλάξα:

- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz)

- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz)

- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz)

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή