Εκδρομές ημερήσιες στο νησί

26/07/2013

Πρόγραμμα Εκδρομών από το Drakakis Tours
www.drakakistours.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε στις 09.00’ και ακολουθώντας τη διαδρομή προς Ποταμό και Αρωνιάδικα θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα,  προστάτιδα του νησιού, της οποίας το μοναστήρι βρίσκεται στα δυτικά σε μια όμορφη τοποθεσία και σε απόσταση  45 λεπτών περίπου από το ξενοδοχείο.

Μετά από παραμονή μισής ώρας αναχωρούμε για το χωριό Λιβάδι ώσπου να φτάσουμε στη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα της Ελλάδος «τη γέφυρα στο Κατούνι». Θα αισθανθούμε σίγουρα δέος  κοιτάζοντας από κοντά αυτό το περίφημο και τεράστιο κατασκεύασμα των Άγγλων  του 1825 , που κατά την παράδοση φτιάχτηκε για χάρη της αγαπημένης του Άγγλου αρμοστή, Mac Fell.  Συνεχίζουμε  με προορισμό την Πρωτεύουσα  του νησιού, τη Χώρα, για βόλτα -  ψώνια ή καφέ.  Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε ως το ενετικό φρούριο, το μάτι της Μεσογείου, όπως το ονόμαζε ο πειρατής  Μπαρμπαρόσα λόγω της στρατηγικής του θέσης αλλά και της μοναδικής θέας που μπορεί κανείς να αγναντέψει από εκεί πάνω. Ο δίδυμος κόλπος του Καψαλιού , τα Τρία Πελάγη ( Κρητικό – Λιβυκό αλλά και Αιγαίο) , τα Αντικύθηρα αλλά ακόμα και η Κρήτη πολλές φορές θα σας μαγέψουν από εκεί ψηλά. Επόμενος σταθμός στο νοτιότερο άκρο,  το γραφικό και συνάμα τουριστικό Καψάλι για μπάνιο και φαγητό προαιρετικά.

Αναχώρηση αργά το μεσημέρι  για επίσκεψη στο πιο πράσινο χωριό των Κυθήρων , το Μυλοπόταμο , με τα πολλά νερά και τον όμορφο καταρράκτη της Φόνισσας. Περίπατος στον καταρράκτη, καφές ή γλυκό στην πλατεία του χωριού και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία - διανυκτέρευση.

Κόστος προαιρετικής εκδρομής:  25€ ανά άτομο / ελάχιστη συμμετοχή 8 άτομα.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σήμερα αναχωρούμε από το ξενοδοχείο στις 11.45’ και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής από το χωριό Καραβά,  θα  περάσουμε από  το κεφαλοχώρι του νησιού «Ποταμός»  και θα συνεχίσουμε προς το γραφικό χωριό Μητάτα (το χωριό που πλήγηκε ισχυρά από το σεισμό του 2006 ) . Θα δούμε την πλατεία  «μπαλκόνι» του χωριού με την υπέροχη θέα αλλά και την κατεστραμμένη από το σεισμό εκκλησία , μοναδικός μάρτυρας του εγκέλαδου του 2006.  Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στον γραφικό Αβλέμωνα , πανέμορφο ψαροχώρι κυκλαδίτικης Αρχιτεκτονικής, για μπάνιο και προαιρετικό φαγητό.

Αναχώρηση στις 16.30’ για επιστροφή στην Αγία Πελαγία  – διανυκτέρευση.

Κόστος προαιρετικής εκδρομής:  15€ ανά άτομο / ελάχιστη συμμετοχή 8 άτομα.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή