Ελλειμματικός για τα Κύθηρα ο Κατσικάρης

22/11/2011

Σε λίγο καιρό κλείνει ένας χρόνος από την εφαρμογή του νόμου "Καλλικράτης" στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση και ο πρώτος αιρετός αντιπεριφερειάρχης νήσων κ. Κατσικάρης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού και μέλος του "βαθέως" ΠΑΣΟΚ αμφισβητείται και με βάσιμα επιχείρημα από τον κ. Ευστάτιο Χαρχαλάκη, πολιτευτή της αυτοδιοίκησης Κυθήρων και Αντικυθήρων και εκλγεγμένο μέλος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας. Διαβάστε την επιστολή του κ. Χαρχαλάκη προς τον αντιπεριφερειάρχη.

Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχα,

Στην έγκυρη δημοσιογραφική ιστοσελίδα των Κυθήρων www.kithiraikanea.blogspot.com, δημοσιεύθηκε στις 17-10-2011 Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Νήσων με τίτλο «παρέμβαση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αργοσαρωνικού με συμβατικά πλοία». Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς ότι στην επιστολή που αποστείλατε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, πουθενά δεν αναφέρεται το τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα που – εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού – αντιμετωπίζουν τα απομακρυσμένα Κύθηρα και τα ακόμα πιο απομακρυσμένα Αντικύθηρα, μιας και – θέλω να πιστεύω – εξακολουθούν τα δύο νησιά να παραμένουν στη γεωγραφική σας δικαιοδοσία (;). Η έκπληξη γίνεται ακόμα εντονότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόσφατα, το θέμα της διακοπής δρομολογίων προς τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή Λασιθίου (!) κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος αντιλήφθηκε το πρόβλημα από την άλλη μεριά της Ελλάδας και κατέθεσε σχετική ερώτηση (σας την επισυνάπτω), σε αντίθεση με την υπηρεσία σας που ασχολήθηκε μόνο με την συγκοινωνία του Σαρωνικού ως εάν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα να έχουν αποσπαστεί από τη δικαιοδοσία σας.

Στην ίδια ιστοσελίδα, εάν κανείς δει όλα τα δελτία τύπου της Αντιπεριφέρειας Νήσων που έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα είναι προκλητικά απόντα (π.χ. δ.τ. της 20-09 σχετικά με σύσκεψη για την προώθηση έργων στα νησιά, δ.τ. της 26-08 σχετικά με τις πολιτιστικές δράσεις σε Ύδρα, Γαλατά και Σαλαμίνα κ.λπ.).Είναι περιττό να σας τονίσω ότι και τα Κύθηρα και Αντικύθηρα πλήττονται βάναυσα από τη διακοπή της συγκοινωνίας τους αλλά και από την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων των αγόνων γραμμών, και οι κάτοικοι των Κυθήρων και Αντικυθήρων φυλάττουν Θερμοπύλες – ίσως σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τα νησιά του Σαρωνικού – όπως λέτε στην επιστολή σας προς τον κ. Υπουργό. 

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να σας απευθύνω αυτήν την επιστολή, αλλά δυστυχώς με την στάση σας αυτή, μας κάνετε να νοιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα έπρεπε ήδη εδώ και ένα μήνα να έχετε κάνει συνεχείς διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις ώστε να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, αυτό το ρόλο τον αναλαμβάνουμε πλέον μόνοι μας (συνημμένα σας στέλνουμε και επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό). Ωστόσο, εάν όντως κρίνετε – κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε – πως η ενεργός ενασχόληση με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα είναι πολυτέλεια ή πάρεργο, μπορείτε να μετονομάσετε την Αντιπεριφέρεια από Νήσων σε Σαρωνικού.


Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή