Ξενάγηση στο Κάστρο Αντικυθήρων

06/08/2016

Από την 6η έως την 22α Αυγούστου 2016 στα Αντικύθηρα διενεργείται αρχαιολογική έρευνα στη θέση «Κάστρο¨ στην οποία διατηρείται μια ολόκληρη αρχαία τειχισμένη πόλη που «έζησε» από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. π.Χ. Τα τείχη σώζονται σε όλο τους το μήκος και σε ορισμένα σημεία έως και σε ύψος 9 μέτρων. Το νησί, όπως γνωρίζουμε από επιγραφικές μαρτυρίες, την Ελληνιστική Εποχή συμμετείχε σε πειρατικές δραστηριότητες. Καταστράφηκε το 69-67 π.Χ. από τις Ρωμαϊκές λεγεώνες που κατέπνιξαν την «Κρητική Επανάσταση»! Στις αρχές αυτού του Ρωμαίο-Κρητικού πολέμου σημειώνεται και το γνωστό «Ναυάγιο» των Αντικυθήρων με τα πολλά και σημαντικά έργα τέχνης και επιστήμης που μετέφερε.

Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν τον χώρο των ερευνών για να ξεναγηθούν στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των έως τώρα εργασιών. Σημείο συνάντησης η παραλία «Ξηροποτάμου» κάθε πρωί στις 7.00.  

Ειδικά τηνΤετάρτη, 10/8 αλλά και την Τετάρτη 17/8 (γιορτή Αγ. Μύρωνος) λόγω της άφιξης του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος από την Κρήτη θα γίνει οργανωμένη ξενάγηση που θα ξεκινήσει από την παραλία του Ξηροποτάμου στις 10.30 το πρωί.   

Εξυπακούεται ότι, όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή