Ξεπουλιέται και το Αεροδρόμιο Κυθήρων

14/06/2016

Και όμως το Αεροδρόμιο Κυθήρων οδηγείται προς πώληση και αυτό! Συμπεριλαμβάνεται στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που πέρασαν στο νέο Υπερ-Ταμείο ώστε να… αξιοποιηθούν, ή με παραχώρηση ή με συνεργασία με ιδιώτες!

Εκτός από τα Κύθηρα, τα υπόλοιπα αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολη, Άραξο, Αστυπάλαια, Χίο, Ικαρία, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Καστοριά, Κοζάνη, , Λέρο, Λήμνο, Μήλο, Νέα Αγχίαλο, Νάξο, Πάρο, Σητεία, Σκύρο και Σύρο.

Πρώτα παραχωρήθηκαν 14 αεροδρόμια στην κοινοπραξία της Fraport, και τώρα πάνε και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερ-Ταμείο.

Έτσι, τώρα το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη συμβούλου που, ενόψει της ένταξής των 23 αεροδρομίων στο νέο υπερ-Ταμείο, που θα προτείνει τρόπους αξιοποίησής τους.

Ο Σύμβουλος:
– Θα αξιολογήσει κάθε ένα από τα 23 αεροδρόμια σε λειτουργικό, εμπορικό επίπεδο, και κίνησης επιβατών-προϊόντων.
– Θα προσδιορίσει τη δυνητική αξία καθενός από τα αεροδρόμια, λαμβάνοντας υπόψιν τη προσέλκυση επιπλέον αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών προορισμών, καθώς και από την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, και επενδύσεων σε real estate.
– Να παρουσιάσει ένα “σενάριο αξιοποίησης” για κάθε ένα από τα 23 αεροδρόμια
– Θα ερευνήσει κατά πόσο η αξιοποίηση των αεροδρομίων αυτών μπορεί να γίνει σε “ομάδες” μέσω clusters.
Η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ανακήρυξη του αναδόχου συμβούλου και μετά θα γίνουν οι επόμενες ενέργειες για την λεγόμενη… αξιοποίηση και του αεροδρομίου των Κυθήρων!

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή