Ο σκεπτικισμός των Αυστριακών

29/05/2009

Εξαιρετικά τα βήματα του Δήμου Κυθήρων στην προσέγγιση νέων αγορών για το τουριστικό προϊόν αλλά ο σκεπτικισμός για τα προβλήματα μετριάζει τον ενθουσιασμό. Αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο δείγμα. Ο Δήμος Κυθήρων καταβάλλοντας προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή αλλά στοχευμένη προβολή του νησιού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας, φιλοξένησε ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων (των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων της Αυστρίας όπως Kurier , Kleine Zeitung κ.α) και Tour Operators το διάστημα 14 έως 19 Μαίου.

Η καθυστερημένη τουριστική ανάπτυξη του νησιού φαίνεται ότι απεδείχθη σωτήρια για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων. Στα Κύθηρα μάταια θα ψάξει κάποιος να βρει υπερμεγέθη ξενοδοχειακά συγκροτήματα, οικοδομικά εκτρώματα και κακοστημένα μαγαζιά που αποβλέπουν στην εύκολη λεία πελατών και έχουν χαλάσει την όψη και τη φήμη πολλών προορισμών της χώρας μας.

Προς έκπληξη τόσο των δημοσιογράφων αλλά και των Tour Operator, το νησί διαθέτει αξιόλογες μικρές μονάδες που απευθύνονται σε όσους αναζητούν τη γνήσια ελληνική φιλοξενία, σε έναν αλώβητο τόπο, και που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα.

Οι Tour Operator που επισκέφθηκαν τα Κύθηρα, ενθουσιάστηκαν τόσο από το φυσικό κάλλος, όσο και από τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού.

Ψαχνοντας για καινούργιους προορισμούς για ένα κοινό Αυστριακών που αναζητεί ποιότητα, γνήσια Ελλάδα και όχι «διακοπές κονσέρβα» το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει το Highlight στα πρόγραμμα τους. Συγκρίνεται με προορισμούς όπως Κεφαλονιά, Σαρδηνία και Κορσική. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη, αποτελεί το αεροδρόμιο. Ενώ οι κτιριακές εγκαταστάσεις χαρακτηρίσθηκαν άριστες, ο διάδρομος προσγείωσης παραμένει η κύρια διελκυστίνδα για το ξεκίνημα απευθείας πτήσεων από Αυστρία.

Ο διάδρομος των 1.500 μέτρων δεν δύναται να δεχθεί μικρό jet (Fokker 100) και απαιτείται double Touch στην Καλαμάτα για ανεφοδιασμό, καθιστώντας τη δρομολόγηση charter ασύμφορη.

Παρόλα αυτά αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν πιλοτικά προγράμματα την επόμενη χρονιά, όπως διαβεβαίωσαν το Γραφείο του ΕΟΤ Βιέννης, οι Springer Reisen και Ideal Tours.

Όπως ενημερώθηκε το Visit Kythera από το δήμαρχο Κυθήρων κο Κουκούλη για το θέμα του αεροδρομίου, υπάρχει προοπτική ένταξης στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και η χρηματοδότηση προβλέπεται να καλυφθεί καθολικά, αρκεί να υπάρχουν προηγούμενα έτοιμες μελέτες έτσι ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Εν αναμονή λοιπόν.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή