Δελτίο Τύπου Αντικυθήρων για το μήνα Μάιο

29/05/2009

Δωρεάν η μεταφορά του αγροτικού ιατρού στα Αντικύθηρα

Με επιστολή κατεπείγουσα ο πρόεδρος της Κοινότητας αιτήθηκε προς την Εταιρεία LANE Sea Lines, πλοιοκτήτρια του Ε/Γ-Ο/Γ Βιντσέντζος Κορνάρος που εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής, να επιτραπεί δωρεάν η μεταφορά από και προς τα Αντικύθηρα του Αγροτικού Ιατρού κου Αναστάσιου Τρανούλη για όλη την περίοδο θητείας υπαίθρου (αγροτικού) συμπεριλαμβανόμενου και του ιδιωτικού οχήματός του. Στη συνέχεια, και ακριβώς την ίδια ημέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία, δια του αντιπροσώπου της και διευθύνοντος συμβούλου σε αυτήν κου Εμμανουήλ Γαλανάκη, έκανε δεκτό το αίτημα αυτό, το οποίο και όπως διετυπώθη, είναι πάγια αρχή η έκφραση του κοινωνικού πρόσωπου της εταιρείας ως προς του θαλάσσιους προορισμούς που εξυπηρετεί. Ο πρόεδρος της Κοινότητας με ευχαριστήριο επιστολή, εξέφρασε την ικανοποίησή του και εν συνεχεία προσκάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο να επισκεφτεί τα Αντικύθηρα και να γευθεί την φιλοξενία των Αντικυθήρων. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι η εταιρεία δέχθηκε να τροποποιήσει τα δρομολόγια των ημερών του Πάσχα για την  διευκόλυνση των Αντικυθηρίων που μένουν εκτός νήσου ώστε αυτοί να περάσουν το Πάσχα στα Αντικύθηρα.

Ευχαριστήριο στον περιφερειάρχη

Τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κο Μανιάτη Χαράλαμπο ευχαρίστησε με επιστολή του ο πρόεδρος της Κοινότητας, σχετικά με την συμβολή του στην χρηματοδότηση του λευκώματος «Νόμοι των Αντικυθήρων» από το Περιφερειακό Ταμείο Αττικής. Επίσης τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τα Αντικύθηρα και να χαρεί τη φιλοξενία των Αντικυθήρων.

Νέος αγροτικός ιατρός στα Αντικύθηρα

Μετά τη λήξη θητείας υπαίθρου (αγροτικού) της ιατρού κυρίας Πουπάκη Παναγιώτας, η οποία παρέμεινε στο νησί μας περίπου για ένα χρόνο, την 23η Απριλίου 2009 μετέβη στο νησί μας και ανέλαβε τα καθήκοντά του ο ιατρός κος Τρανούλης Αναστάσιος.

Σε ομαλή πορεία η επισκευή του νερόμυλου Ανδρονίκου

Η κοινότητα Αντικυθήρων έστειλε στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων & Κοινοτήτων της περιφέρειας Αττικής την τεχνική μελέτη επισκευής του νερόμυλου Ανδρονίκου έτσι ώστε να επικαιροποιηθεί και να δρομολογηθεί το έργο. Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη είναι δωρεά του κου Ευστράτιου Παπαδόπουλου και η μερική χρηματοδότηση του έργου κατά € 25.000 γίνεται από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

Αλλαγή δρομολογίου πλοίου

Την αλλαγή του δρομολογίου του πλοίου «Πορφυρούσα» προς τα Αντικύθηρα για την ημέρα Δευτέρα ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινότητας για να καταστεί έτσι πιο ομαλή η συχνότητα των δρομολογίων στη διάρκεια της εβδομάδας. Το αίτημα ικανοποιήθηκε και πλέον το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Δευτέρα.

Ανανέωση ιστοσελίδας της Κοινότητας

Σε μεγάλη ριζική ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας της προχωρά η Κοινότητα Αντικυθήρων. Την εργασία ανέθεσε στον κο Ιππόλυτο Πρέκα. Η Νέα ιστοσελίδα θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου σε τεχνολογία WEB 2.0. ενώ θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στα μέσα Ιουνίου. Η δαπάνη της νέας ιστοσελίδας ανέρχεται στο ποσό των € 3.927,00 συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α. Με αυτό το βήμα δίνεται η δυνατότητα της διαρκούς αναβάθμισης του περιεχομένου και ενσωματώνονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην ιστοσελίδα, χρήσιμες για τους δημότες των Αντικυθήρων. Παράλληλα τίθεται η βάση για το επόμενο βήμα, που είναι και ο «διακαής πόθος» του ίδιου του προέδρου προσωπικά για ανάπτυξη της ηλεκτρονικής «κοινότητας» των Αντικυθήρων με σκοπό να επανασυνδέσει τους απανταχού Αντικυθήριους.

Προμήθεια Λογισμικού Ηλεκτρονικού Ληξιαρχείου

Το Κοινοτικό συμβούλιο Αντικυθήρων στη συνεδρίαση της 15.04.09 αποφάσισε την προμήθεια λογισμικού για ανάπτυξη του Ληξιαρχείου σε ψηφιοποιημένη μορφή. Ανέθεσε απ’ ευθείας την προμήθεια στην «Iris Digital» εταιρεία παροχής υπηρεσιών στο χώρο της πληροφορικής. Με το έργο αυτό η Κοινότητα εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες Ληξιαρχείου. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των € 5.355,00 συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α. 

Επίσκεψη δημοσιογράφου στην Κοινότητα

Επίσκεψη στο Γραφείο της Κοινότητας του δημοσιογράφου της Εφημερίδας «Τα Νέα» κ. Σεφεριάδη Ιωάννη πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2009 στον οποίο παραδόθηκε υλικό για την κοινότητα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Επιθεώρηση Ληξιαρχείου

Την 23η Απριλίου 2009 ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά κος Ηλίας Κωνσταντακόπουλος έκανε την Ετήσια Επιθεώρηση του Ληξιαρχείου της Κοινότητας Αντικυθήρων για το έτος 2008. Στην Έκθεση Επιθεώρησης μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε η άριστη λειτουργία του Ληξιαρχείου, η έγκαιρη καταχώρηση των ληξιαρχικών πράξεων στο βιβλίο κ.λ.π.

Σε νέο κτίριο το Ιατρείο μας

Το Περιφερειακό Ιατρείο των Αντικυθήρων στεγάζεται στο νέο κτήριο από τις 23 Απριλίου 2009. Το νέο κτίριο είναι έργο που κατασκευάστηκε με πιστώσεις του προγράμματος «Θησέας» και με ίδια έσοδα της Κοινότητας.

Επιδρομή Κρητικών σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Την 30η Απριλίου 2009 κατέπλευσαν στα Αντικύθηρα τέσσερα φουσκωτά σκάφη με δεκαέξι άτομα και παρέμειναν μέχρι την επόμενη ημέρα, την Πρωτομαγιά, οπότε και κατέπλευσαν στα Κύθηρα. Τη φιλοξενία τους στο νησί των Αντικυθήρων ανέλαβε η κοινότητα ενώ τους διενεμήθη έντυπο υλικό, ως αναμνηστικό για την επίσκεψή τους. Ο πρόεδρος του Ομίλου Φουσκωτών Κρήτης Ιωάννης Τυράκης ευχαρίστησε την Κοινότητα των Αντικυθήρων και τους κατοίκους για τη φιλοξενία. 

Καταδρομή Κυθηρίων εις Αντικύθηρα

Το Σάββατο 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στα Αντικύθηρα από 35 Κυθήριους με το ταχύπλοο «Αλέξανδρος». Στις 9.00 το πρωί, οι Κυθήριοι αναχώρησαν από το λιμάνι του Καψαλίου. Το ταξίδι είχε διάρκεια 45’. Τη διοργάνωση του ταξιδίου είχε αναλάβει ο Μηνάς Ι. Μεγαλοκονόμος ιδιοκτήτης του κεντρικού καφενείου του Λιβαδίου. Η κοινότητα επέδωσε στον Σπύρο Κασιμάτη, ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του σκάφους «Αλέξανδρος» μια ιερή εικόνα του Αγίου Μύρωνα για να ευλογεί τα ταξίδια του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νησί οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την Κοινότητα. Τα ποτά του γεύματος στο εστιατόριο του Μύρωνα Πατακάκη προσφέρθηκαν από την Κοινότητα. Οι Αντικυθήριοι  ευχαριστούν τους επισκέπτες, το διοργανωτή και τον κυβερνήτη για αυτή την ευχάριστη εκδρομή και προσκαλούν κάθε Κυθήριο να ταξιδέψει στο νησί και να γνωρίσει την «άγρια» ομορφιά του.

Επισκέψεις του Προέδρου Αντικυθήρων

Ο πρόεδρος της κοινότητας κος Διονύσης Προγουλάκης επισκέφτηκε στο διάστημα 7 – 10 Αυγούστου το νομάρχη Πειραιά κο Μίχα, τον κύριο Τριανταφύλλου Παύλο αντινομάρχη για θέματα πολεοδομίας. Στην Νομαρχία επίσης είδε τον κύριο Μοσχολιά, στις τεχνικές υπηρεσίες για θέματα του Περιφερειακού Ιατρείου.  Επισκέφτηκε την Τ.Υ.Δ.Κ Πειραιά και τους μηχανικούς κους Δημόπουλο, Βέιογλου, Μπουλουτά και κυρία Παναγοπούλου και του παρέδωσε την τεχνική μελέτη του νερόμυλου «Ανδρονίκου».

Τουριστικό Πανόραμα

Με μεγάλη επιτυχία εκπροσωπήθηκε το νησί των Αντικυθήρων στο Τουριστικό Πανόραμα στις 7 – 10 Μαΐου 2009. Το σταντ της Κοινότητας στο περίπτερο της Νομαρχίας επεσκέφθησαν οι κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Ι. Μίχας Νομάρχης Πειραιά, Φατσέα Χριστίνα έπαρχος Κυθήρων, Π. Τριανταφύλλου, Σ. Αλεξόπουλος και Βαλσαμάκης αντινομάρχες Πειραιά. Επίσης η κυρία Άντζελα Γκερέκου βουλευτής του Πα.Σο.Κ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο διευθύων σύμβουλος της ΛΑΝΕ Sea Lines κος Γαλανάκης. Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Άγιος Μύρων» παρευρέθη και συμμετείχε στις δραστηριότητες προβολής του νησιού στην έκθεση. 

Επίσκεψη της Επάρχου στα Αντικύθηρα

Στις 15 Απριλίου ημέρα της Μεγάλης Τετάρτης επισκέφτηκε τα Αντικύθηρα η έπαρχος Κυθήρων κυρία Χριστίνα Φατσέα. Παρέστη στην τακτική συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου και είχε εποικοδομητική συζήτηση  με τον πρόεδρο της κοινότητας για διάφορα θέματα που αφορούν το νησί. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας η έπαρχος παρέστη στην τελετή ευχελαίου που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους.

Επίβλεψη Έργων στα Αντικύθηρα

Επίσκεψη του μηχανικού Τ.Υ.Δ.Κ της νομαρχίας Πειραιά κου Σταύρου Βέιογλου πραγματοποιήθηκε στα Αντικύθηρα στις 09.04.09, ημέρα Πέμπτη. Σκοπός ήταν η επίβλεψη των εκτελουμένων έργων.  

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή