Αυστρία, ο επόμενος Τουριστικός Εταίρος των Κυθήρων

20/05/2009

Με δελτίο Τύπου ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων ενημερώνει τους πολίτες και τους επιχειρηματίες για την πολύ σημαντική επίσκεψη αυστριακών tour operators και δημοσιογράφων. 

ο Δήμος Κυθηρων στο πλαισιο μιας σοβαρης και στοχευμενης πολιτικής που ασκειται τα τελευταια 2 χρονια στον τομεα της τουριστικης προβολης, υλοποιησε την δεσμευση που ειχε προαναγγειλει απο τον ιανουαριο . φιλοξενησε λοιπον στα κυθηρα ομαδα αυστριακών δημοσιογραφων και tour operators  απο τις 14 ως τις 18 Μαΐου 2009 .μετα από τη συνεχή επικοινωνία του πρόεδρου της επιτροπής τουρισμού του δήμου,  Παναγιώτη Δρακακη , με τα γραφεία του ΕΟΤ στη Βιέννη οργανώθηκε αυτό το ταξιδι, πραγματοποιηθηκε και απέσπασε τα θετικότερα σχόλια όλων των προσκεκλημένων.

επίσημα προσκεκλημένη του δήμαρχου Κυθήρων , Θεόδωρου κουκούλι ήταν ομάδα 7 ατόμων, που την αποτελούσαν ο διευθυντής του EΟT Αυστρίας και Ουγγαρίας, Παναγιώτης Σκόρδας, ο εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων του ιδίου γραφείου,  Ιωάννης Καφαλιας, 3 δημοσιογράφοι των μεγαλυτέρων σε κυκλοφορία αυστριακών εφημερίδων αλλά και 2 tour operators  από το ideal tours και το Springer Reisen.

το πρόγραμμα που ακλούθησε η αποστολή περιελάμβανε επίσκεψη στα περισσότερα χωριά του νησιού , περιπάτους σε μονοπάτια , προσκύνημα σε μοναστήρια , μπάνιο σε παράλιες  , βόλτα με σκάφος στη θάλασσα των Κυθήρων και γεύματα με γνήσιες κυθηραϊκές συνταγές .

όπως δήλωσαν οι καλεσμένοι στην συνέντευξη  τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο το Σάββατο 16 Μαΐου , από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο νησί κατάλαβαν πως πρόκειται για έναν παρθένο  , ξεχωριστό προορισμό που σίγουρα συνδiαζει όλα εκείνα τα στοιχειά που μαγεύουν τους αυστριακούς ποιοτικούς  τουρίστες.

τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής , όπως  διαβεβαίωσαν όλα τα μέλη της αποστολής,   θα είναι πολύ θετικά και άμεσα , αφού μέσα στους επομένους 2 μήνες θα γίνουν εκτενή αφιερώματα για το νησί των Κυθήρων στις 3 μεγαλύτερες σε κυκλοφορία ημερήσιες εφημερίδες της Αυστρίας , αλλά και σε δυο τουριστικά περιοδικά. παράλληλα με αυτό οι 2 tour operators  πριν ακόμα φύγουν από το νησί ζήτησαν από τα κεντρικά γραφεία τους να εξετάσουν τις προδιαγραφές του αεροδρόμιου των Κυθήρων, ώστε να είναι εφικτό να κατέβει πτήση τσάρτερ από την Αυστρία το 2010.


Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή