Ταξίδι στα Κύθηρα μέσω Πεκίνου!

01/07/2009

Στην αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας στρέφει το βλέμμα της για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Πειραιά συμμετέχοντας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Πεκίνου, Beijing International Tourism Expo 2009.

Με τον τρόπο αυτό η Νομαρχία Πειραιά συνεχίζει τη συστηματική προσπάθεια για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δυναμική και οργανωμένη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στην ΒΙΤΕ 2009 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα προσοδοφόρας τουριστικής πηγής της Κίνας προς όφελος του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών του κλάδου, ο τουρισμός πρόκειται να αλλάξει δραματικά την επόμενη δεκαετία καθώς η Κίνα συνεχίζει την ραγδαία ανάπτυξή της. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, ο παγκόσμιος τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό 4,4% ετησίως. Χάρη στην οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, ο κινεζικός τουρισμός θα εκτοξευθεί από την τέταρτη στη δεύτερη θέση έως το 2019 και θα καταναλώνει τετραπλάσια ταξιδιωτικά και τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε σχέση με σήμερα. Ο τουρισμός στην Κίνα ακολουθεί ρυθμούς ανάπτυξη που αγγίζουν το 8,9%. Ο αντίκτυπος του ισχυρού κινεζικού τουρισμού αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού, καθώς θα εξισορροπήσει την κάμψη που σημειώνουν ώριμες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Στόχος της Νομαρχίας Πειραιά είναι να προσελκύσει έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών και επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι θα προμηθευτούν από το περίπτερο της Νομαρχίας που θα βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή το πλήρως ανανεωμένο και πολύγλωσσο - μεταφρασμένο και στα Κινέζικα - διαφημιστικό υλικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το περίπτερο της Νομαρχίας Πειραιά θα είναι πλαισιωμένο από έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα ενημερώνει τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Στην έκθεση που θα λάβει χώρα στο 30.500 τ.μ. εκθεσιακό κέντρο του Πεκίνου (BEC) και θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου πρόκειται να συμμετάσχουν 800 εκθέτες από 90 χώρες του κόσμου. Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τις 30.000.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά γνωρίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί για τα νησιά μας, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα αλλά και για την παραθαλάσσια περιοχή της Τροιζήνας και την χερσόνησο των Μεθάνων έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς πυλώνες, εδώ και έξι χρόνια έχουμε θέσει την τουριστική ανάδειξη, ανάπτυξη και προβολή όλων των νησιωτικών και χερσαίων περιοχών μας στην κορυφή της πολιτικής μας ατζέντας. Με προσεκτικά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας, αλλά και μιας άλλης ποιότητας για το τουριστικό μας προϊόν» και πρόσθεσε «Στηριζόμενοι στην πολυετή εμπειρία μας, αλλά και στην προσπάθεια που μεθοδικά και με συνέπεια καταβάλλουμε έξι χρόνια τώρα για τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων των περιοχών μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες και να αμβλύνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην περιοχή μας. Και οι τόποι της Νομαρχίας Πειραιά, με το σύγχρονο πρόσωπο, τις καινοτόμες πολιτιστικές προτάσεις, τις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, την ποικιλομορφία και προπαντός την ποιότητα του τουριστικούς τους προϊόντος, θα κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου».

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή