Στάθης Δρογώσης στο Αραχτοπωλείο

22/07/2013

Το Αραχτοπωλείο - "Μυρωδιά Καλοκαιριού" παρουσιάζει τον Στάθη Δρογώση στο κοινό των Κυθήρων, στο γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 10.30 μμ στον Αβλέμονα.

Λίγα λόγια για το Στάθη Δρογώση

Μετά από 11 χρόνια στη δισκογραφία ο Στάθης Δρογώσης αποφάσισε να μην συνεργαστεί με κάποια από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες της Ελλάδας. Άλλωστε όπως δηλώνει και ο ίδιος "Θέλω να έχω την αποκλειστική καλλιτεχνική ευθύνη για τους δίσκους μου. Και θέλω να μπορώ να εφαρμόζω την δική μου πολιτική τιμών από δω και πέρα". Έπειτα από μια μεγάλη προσπάθεια από τον ίδιο αλλά και από ένα σύνολο ανθρώπων, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την σκέψη του. Αποφάσισε λοιπόν να ρισκάρει και να αναλάβει όλο το κόστος ο ίδιος, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί πως..."Φυσικά αναγκάστηκα να δανειστώ από φίλους αλλά και από πιστωτικά «ιδρύματα» χωρίς όμως να είμαι υποχρεωμένος να τα διαφημίσω".

Πήρε λοιπόν την ,τολμηρή για πολλούς, απόφαση να διαθέσει τον δίσκο του "ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ" δωρεάν ή με κόστος από 2 έως 10 euro, όσο δηλαδή κοστίζει και στην φυσική του μορφή στα δισκοπωλεία, στην προσωπική του ιστοσελίδα www.antelmamusic.com.

Το βιογραφικό του Στάθη

Ο Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Είναι πτυχιούχος πιάνου με σπουδές κοντά στην καθηγήτρια κα Μοιρούλα Νάσου, ενώ έχει κάνει και σπουδές ανώτερων θεωρητικών και κρουστών ορχήστρας.

 

Υπήρξε τραγουδιστής και ένας από τους βασικούς συνθέτες του συγκροτήματος «Τα φώτα που σβήνουν», το οποίο κυκλοφόρησε τους δίσκους «Τα φώτα που σβήνουν» (Warner,1999)  και «Η γη απ' τ' αστέρια» (Warner,2001). Με το συγκρότημα επίσης συμμετείχε στο δίσκο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο με τον τίτλο «Στον Π» (MINOS-EMI,2000) διασκευάζοντας το τραγούδι «Που να γυρίζεις».

 

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2001 εργάστηκε ως μουσικός, τραγουδιστής και ενορχηστρωτής, σε  συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, όπως τα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, που παρουσιάστηκαν διασκευασμένα στο Γκάζι (2001) και στο «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε στίχους του Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2002. Μέσω αυτής της συναυλίας του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να μελοποιήσει και να τραγουδήσει στίχους του Μίκη Θεοδωράκη από το ίδιο έργο, το τραγούδι «Πυροβολήστε τον χρόνο».

 

Με τίτλο «Ο χειμώνας δε θα 'ρθει»  κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003 από τη MINOS-EMI ο πρώτος προσωπικός του δίσκος σε παραγωγή του Μανώλη Φάμελλου. Τον Οκτώβρη του 2005 ο Στάθης Δρογώσης πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Θα περάσουν οι μέρες», το οποίο κυκλοφορεί στο repackaging του πρώτου προσωπικού του δίσκου.

 

Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος από τη ΜΙΝΟS-EMI με τίτλο «ΑΛΛΗ ΓΗ» σε παραγωγή του ίδιου και του Κωστα Γιαννίρη, ενώ τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό του δίσκο από την LYRA «Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ» σε παραγωγή του ίδιου και του συγκροτήματος "ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ", το οποίο αποτελείται από τους Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη.

Την μεγάλη και τολμηρή για κάποιους απόφαση παίρνει τον Δεκέμβρη του 2010 όταν δημιουργεί την δική του δισκογραφική εταιρεία «ANTELMA MUSIC» και κυκλοφορεί μέσω αυτής τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ» σε παραγωγή του ίδιου και των ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ. Για πρώτη φορά στη Ελλάδα ένας καλλιτέχνης με ραδιοφωνική παρουσία και πολλά γνωστά τραγούδια επέλεξε να δώσει ακόμα και δωρεάν τη δουλειά του από το site της εταιρείας του http://www.antelmamusic.com/.

Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει κι άλλους νέους καλλιτέχνες να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους.

Ο Στάθης Δρογώσης το 2004 είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και την ενορχήστρωση του πρώτου προσωπικού δίσκου του τραγουδοποιού Γιώργου Μυλωνά με τίτλο «Καλοκαίρια που γελούν», δείχνοντας έτσι την ευαισθησία και την προσφορά του στους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Επίσης το 2010 υπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου του Δημήτρη Λάμπου με τίτλο «ΜΗ ΣΕ ΦΟΒΙΣΕΙ Η ΑΓΕΛΗ»  ο οποίος κυκλοφορεί από την ΛΥΡΑ.

Η πολύπλευρη καλλιτεχνική και ανήσυχη προσωπικότητα του Στάθη Δρογώση είναι η αιτία που τον ώθησε να γράψει τραγούδια και μουσική ακόμη και για το θέατρο, όπως το 2005 στην παράσταση της Βίλης Σωτηροπούλου «Show business» στο Bar theatre "Vanilla" και σε δύο παραστάσεις της ομάδας ex animo «SORRY SOLD OUT» (2006-2007) & «ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ΔΙΔΟΝΤΙΚΟΥΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ενώ στην τελευταία έπαιζε μουσική πάνω στη σκηνή δοκιμάζοντας και τις υποκριτικές του ικανότητες παίζοντας ο ίδιος ζωντανά και ένα μικρό ρόλο...

Το 2009-2011 συνεργάζεται ξανά με την Βίλη Σωτηροπούλου στην παράσταση «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ» σε σκηνοθεσία  Γ. Μιχαηλίδη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ και στο ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ (2010-2011).

Επίσης στην παράσταση της ομάδας ex animo «ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ» στο θέατρο ALTERA PARS.

Από τον χειμώνα του 2009 έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή στο www.mindradio.gr με τίτλο «ΑΝΤΕΛΜΑ».

Ο Στάθης Δρογώσης έχει εμφανιστεί στη σκηνή με τους Μανώλη Φάμελλο (αρκετά χρόνια), τον Νίκο Πορτοκάλογλου (2005-2006 σε σχεδόν όλη την Ελλάδα), Ζακ Στεφάνου (χειμώνας 2006-άνοιξη 2007) Νίκο Ζιώγαλα (χειμώνας του 2004), Γιώργο Δημητριάδη, Βασίλη Καζούλη, Κώστα Λειβαδά, Μάνο Πυροβολάκη, Αντριάννα Μπάμπαλη, Ευσταθία.

 

Τέλος εκτός από τους προσωπικούς του δίσκους έχει συμμετάσχει ως μουσικός-ενορχηστρωτής σε δίσκους πολλών καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλης, Μανώλης Φάμελλος, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Δημητριάδης, Οδυσσέας Τσάκαλος κα.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή