6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

01/08/2016

28 Ιουλίου – 9 Αυγούστου 2016

Γαλατάς – Σπέτσες – Ύδρα – Πόρος – Κύθηρα  

Ακόμη ένα μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει τοΦεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στον Γαλατά, τις Σπέτσες, την Ύδρα και τον Πόρο και για πρώτη φορά και στα Κύθηρα.

Οκτώ συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας, θα παρουσιάσουν οι δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Beethoven, Kodály, Mozart, Janáček, Mendelssohn και Martinu.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που πλέον επεκτείνεται και στο νησί των Κυθήρων, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο LeondariEnsemble, μια παρέα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τόσο τη μουσική δωματίου όσο και τα ελληνικά νησιά και υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με τη χορηγία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υπό την αιγίδα των ΔήμωνΠόρου, Ύδρας, Σπετσών,Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Οι συναυλίες στην Ύδρα πργματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

 

9 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΚΥΘΗΡΑ

Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε Μι ύφεση μείζονα, K. 614   Mozart

Κουιντέτο εγχόρδων No. 1 σε Λα Μείζονα, Op. 18    Mendelssohn

Πολυχώρος Ζείδωρος


Κάνετε προκάτηση των εισιτηρίων σας και αγοράστε τα εκπτωτικά φεστιβαλικά πακέτα εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες και το LeondariEnsemble

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Ο Benjamin Bowman, ένας από τους πιο πολύπλευρους μουσικούς της Αμερικής και του Καναδά και μέλος του ευρέως αναγνωρισμένου συγκροτήματος μουσικής δωματίου ARC Ensemble, είναι εξάρχων της ορχήστρας του American Ballet Theatre της Νέα Υόρκης. Ο Σέρβος Bogdan Bozovic απολαμβάνει μια πολύπλευρη διεθνή καριέρα σαν μουσικός δωματίου, σολίστ, και εξάρχων ορχηστρών δωματίου, έχοντας διατελέσει βιολιστής του διάσημου Piano Trio της Βιέννης. Ο James Barralet είναι Βρετανός βιολοντσελίστας, διασκευαστής και συνθέτης και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Whittington στην Αγγλία.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός σολίστ της βιόλας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης έχει συνεργαστεί  με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, έχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

Το LeondariEnsembleσυνοδεύουν για ακόμη μια χρονιά εκλεκτοί διακεκριμένοι καλεσμένοι μουσικοί στο 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: ο βετεράνος   μουσικός και δάσκαλος  StevenDannαπό τον Καναδά, ο οποίος έχει υπάρξει κορυφαίος σολίστ της βιόλας μερικών από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου (NationalArtsCentreOrchestra, Ottawa; TonhalleOrchestra, Zurich; RoyalConcertgebouwOrchestra, Amsterdam; VancouverSymphony;TorontoSymphonyOrchestra ) και διδάσκει βιόλα και μουσική δωματίου στο GlennGouldSchool του RoyalConservatoryofMusicστο Toronto, ο Καναδός ArielBarnes, κορυφαίος τσελίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ, διεθνώς γνωστός για τη μοναδική χροιά του ήχου του και τις γεμάτες πάθος ερμηνείες του, η νεαρή Αγγλίδα AnnaBlackmurκορυφαία στα δεύτερα βιολιά στην Ορχήστρα του  RoyalOperaHouse, ο Αυστριακός Clemens Linder που έχει τη θέση του Β’ κορυφαίου στα δεύτερα βιολιά στη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου και η πολυβραβευμένηRuthGibson, η οποία διδάσκει βιόλα στο RoyalNorthernCollegeofMusic στο Manchester, ενώ είναι ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια του StringQuartetCollective, το οποίο στεγάζεται στο RoyalCollegeofMusic στο Λονδίνο.

Δείτε τα αναλυτικά βιογραφικών των μουσικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/artists 

Περισσότερες πληροφορίες www.saronicfestival.com

Ακουλουθήστε το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

facebook.com/SaronicFestival - twitter.com/SaronicFestival - instagram.com/saronicfestival

 

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή