Παρουσίαση βιβλίου "Ο Βασιλιάς στα Κύθηρα"

09/08/2015

Σπύρος Γιανναράς - Ο Βασιλιάς έρχεται όποτε του καπνίσει.
Έντεκα διηγήματα και ένα μικρό δοκίμιο για το διήγημα.
 Κυριακή 9 Αυγούστου ώρα 19:30 
Astarti Hidden Retreats*, Άγιος Προκόπης

Μια συλλογή διηγημάτων με αναφορές στα Κύθηρα, με εικόνες από το νησί. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο αρχιτέκτονας Αντρέας Μαριάτος και η συγγραφέας και σεναριογράφος Κάλλια Παπαδάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας συνοδευόμενος από τον συνθέτη Παναγιώτη Λευθέρη. 

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ, αλλά από μόνος του δεν φτάνει για να στεριώσει σχέση. Όποτε της καπνίσει έρχεται η δουλειά, η ευτυχία, ακόμα και η έμπνευση. Η ξαφνική έκλαμψη που φωτίζει την ύπαρξή μας. Ο βασιλιάς βίος παίρνει πίσω ό,τι έχει χαρίσει, πάλι όποτε του καπνίσει. Μια συλλογή διηγημάτων πάνω στην ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων, την αδυναμία μιας γενιάς να σχετιστεί, να διαχειριστεί τη φθορά, αλλά και να πενθήσει την απώλεια, να ξεμυτίσει απ' τη μοναξιά της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Σπύρος Γιανναράς γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και θεωρία της λογοτεχνίας στο Παρίσι. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην εφημερίδα Καθημερινή γράφοντας κείμενα (κυρίως για το βιβλίο, τη φωτογραφία και τα εικαστικά) και παίρνοντας συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με αρκετά λογοτεχνικά περιοδικά, όπως η Νέα Εστία, το Εντευκτήριο, η Ευθύνη, το Φρέαρ,

L'atelier du roman κ.ά., δημοσιεύοντας κυρίως βιβλιοκριτικές και διηγήματα.
Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων Ο λοξίας (Ίνδικτος, 2008) και Ζωή χαρισάμενη (Πόλις, 2011). Ασχολείται με την κριτική βιβλίου και τη μετάφραση.

Έχει μεταφράσει Pierre Assouline, Paul Auster, Laurent Mauvignier, Michel Houellebecq.
*Astarti Hidden Retreats, Άγιος Προκόπης, στο δρόμο από Καραβά προς Πλατειά Άμμο. Τηλ. 697 033 3450,  https://www.facebook.com/AstartiHiddenRetreats?fref=ts&ref=br_tf 

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή