Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα στη Ρουμανία

21/05/2016

Την 21η Μαΐου σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας οι αρχαιολόγοι Γκέλη Φράγκου και Ευάγγελος Κρουστάλης θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της ανασκαφικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2010-11 στο Παλιόκαστρο, στον χώρο όπου υπήρχε ο μεγαλύτερος οικισμός των αρχαίων Κυθήρων. Σημειώνεται ότι η Βραΐλα είναι λιμάνι στο οποίο υπήρχε πολυπληθής, ισχυρή και δυναμική Ελληνική κοινότητα με μεγάλη συμμετοχή του Επτανησιακού στοιχείου, όπως και Κυθηραϊκού. 

Η Ελληνική αρχαιολογική ομάδα, στην οποία εκτός από τους παραπάνω συμμετέχει και ο Άρης Τσαραβόπουλος, μαζί με τους Ρουμάνους αρχαιολόγους που συνεργάστηκαν στην ανασκαφική έρευνα των Αντικυθήρων, προσκλήθηκε επίσης να συμμετάσχει στους γιορτασμούς της 150στης επετείου από την ίδρυση της Ρουμάνικης Ακαδημίας σε ειδική εκδήλωση προς τιμή του εθνικού μας ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα, ο οποίος στα μέσα του 19ου αι. ήταν επίσης ο κύριος χρηματοδότης της. Στην ειδική ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πορίσματα των ανασκαφών των Αντικυθήρων στο «Κάστρο» και του Πρωτοχριστιανικού νεκροταφείου στα Χαρχαλιανά. 

Η Ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει επίσης το έργο των Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη.  


Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή