Η Γεωργία Νταγάκη στο Αστικόν

08/05/2013

Το μουσικό καφενείο Αστικόν καλωσορίζει την Γεωργία Νταγάκη στα Κύθηρα την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 και ώρα 22.30. Μαζί της ο Δημήτρης Λαππάς. Για κρατήσεις τηλ. 27360.33141.

Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν, στα 12 της ξεκινά μαθήματα κρητικής λύρας και αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο της μουσικής. Παράλληλα, σπουδάζει πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής.

Στα 16 της είναι ήδη αναγνωρισμένη εκπρόσωπος της κρητικής παραδοσιακής σκηνής. Από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα ιδιαίτερο και προσωπικό μουσικό αποτύπωμα.

Συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Νίκος Ζούδιαρης, αλλά και ο θρύλος της ροκ μουσικής Έρικ Μπάρτον, με τον οποίο έπαιξε και τραγούδησε σε συναυλίες της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Με αυτό τον προσωπικό ήχο, σφραγίζει τις δισκογραφικές της δουλειές από το, αμιγώς κρητικό, πρώτο της προσωπικό άλμπουμ Στην άκρη αυτού του κόσμου, στο Secret Love, μία παραγωγή που κυκλοφόρησε κυρίως στο εξωτερικό, ως το νέο προσωπικό της cd που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Με τη μπάντα της, κάνει ένα ζωντανό πρόγραμμα που ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα της παράδοσης. Με τη βαθιά, λυρική φωνή της και την λύρα- αναπόσπαστο κομμάτι της, ερμηνεύει κομμάτια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Δήμος Μούτσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, αλλά και νεότερων, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Παύλος Παυλίδης, και πολλοί άλλοι.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή