Η Δημαρχίνα του Γιώργου Σουρή

17/02/2011 «Η Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή παίζεται στο Θέατρο Ελέυθερη Έκφραση την περίοδο 2010 - 2011. Η Μαίρη Ιγγλέση δουλεύει χρόνια για την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι Δημοτική Σύμβουλος του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Είχε στην αρμοδιότητά της για 10 χρόνια την προεδρία του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου ενώ ήταν για 3 χρόνια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Τώρα όμως αναβαθμίζεται σε «Δημαρχίνα». Φέτος ο…Γιώργος της δίνει το χρίσμα και εδώ συμφωνούν όλα τα κόμματα!!!

Άλλωστε, πώς μπορεί να συμβεί το αντίθετο αφού πρόκειται για την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή, μια καυστική επιθεώρηση με πολιτικές αιχμές του περασμένου αιώνα που καθρεφτίζουν τη σημερινή κοινωνία έτσι όπως τη βιώνει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Ο Καλλικράτης των δημοτικών εκλογών είναι «Η Περιφέρεια» του Γεωργίου Σουρή επί κυβέρνησης Χαριλάου Τρικούπη. Ένα έργο πικάντικο, γαργαλιστικό, με ζωντανή μουσική, χορό και χρώμα. Τα κείμενα του Σουρή, του σύγχρονου Αριστοφάνη κατά τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, είναι η θέση και η φωνή του κόσμου σήμερα.

Συντελεστές:
Σύνθεση κειμένων: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη, σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα, ζωντανή μουσική: Χρήστος Μπάκης, σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά, χορογραφία: Μυρτώ Παπαδοπούλου, φωτισμοί-ήχος: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Κουκουρουβλής, Λευτέρης Ελευθερίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημαρχίνα η Μαίρη Ιγγλέση, κοντά της ο Γιάννης Τσιώμου στο ρόλο του Δημάρχου, η Τζένη Οικονόμου στην ξελογιάστρα Αφροδίτη, ο Κοσμάς Χειράκης βουλευτής χωρίς … προσόντα, ο Χρήστος Μπάκης στο πιάνο , στο τραγούδι και όχι μόνο, ο Κυριάκος Σεραφειμίδης αγανακτισμένος πολίτης και η Ειρήνη Οικονόμου απαιτητική δημότης.

Ο ηθοποιός Κοσμάς Χειράκης είναι Κυθήριος. Όπως Κυθήριος ήταν και ο Γιώργος Σουρής. Γεννήθηκε στα Κύθηρα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής "Το σχολείον της Νυκτός". Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου "Χώρος", του "Στούντιο Έρευνας & Δράσης" και της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρόδου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 18:00 (λαϊκή απογευματινή: 13 €) – 21:00 (18 €)
Παρασκευή & Σάββατο 21:00 (18 €)
Κυριακή 19:00 (13 €)
Φοιτητικό: 10 €
Άνεργοι:  8 € (με επίδειξη κάρτας ανεργίας). Η  χρονική διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» Λέσβου 8 & Απειράνθου, στάση Καλλιφρονά, Κυψέλη
Τηλ.: 210 8645400, 211 7052380-1, 6932 302817, 6932 133 764
www.eleftheri-ekfrasi.gr, email:eleftheriekfrasi@gmail.com

σουρής, ιγγλέση, χειράκης

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή