Επισκέψιμες Αρχαιολογικές Ανασκαφές στα Αντικύθηρα

09/08/2015

Από την 9η έως την 22α Αυγούστου 2015 στα Αντικύθηρα διενεργείται αρχαιολογική ανασκαφή στη θέση «Κάστρο¨ στην οποία διατηρείται μια ολόκληρη αρχαία τειχισμένη πόλη που «έζησε» από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. π.Χ. Τα τείχη σώζονται σε όλο τους το μήκος και σε ορισμένα σημεία έως και σε ύψος 9 μέτρων. Το νησί, όπως γνωρίζουμε από επιγραφικές μαρτυρίες συμμετείχε σε πειρατικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής Εποχής και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εκστρατείας που κατέπνιξε την «Κρητική Επανάσταση» το 69-67 π.Χ. με το πρόσχημα της «εκστρατείας κατά της πειρατείας»! 

Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν τον χώρο κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για να ξεναγηθούν στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδο τους. Σημείο συνάντησης η παραλία «Ξηροποτάμου» κάθε πρωί στις 7.00.  

Ειδικά τις Τετάρτες (12/8 και 19/8) λόγω της άφιξης του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος από την Κρήτη (αναχωρεί από το λιμάνι Κισσάμου, ώρα 7.30 και επιστρέφει ώρα 20.00, http://www.kythira.info/lane3.htm ), θα γίνει οργανωμένη ξενάγηση που θα ξεκινήσει από την παραλία του Ξηροποτάμου στις 10.30 το πρωί. 

Η συμμετοχή εθελοντών στην εργασία μας είναι ευπρόσδεκτη. 

Εξυπακούεται ότι, όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.  

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή