Το βιβλίο της Ελένης Φωτίου στο Αραχτοπωλείο

24/07/2013

Ο Βιβλιόγατος & οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο “...και το όνομα αυτής Μυρτώ...” της Ελένης Φωτίου το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 19.00 στο Αραχτοπωλέιο  στον Αυλαίμωνα.

Προλογίζουν: Κανέλλης Γιώργος, νομικός, Καλλίγερος Μανώλης, εκδότης εφημερίδας “Κυθηραϊκά” και συγγραφέας, Γαλανοπούλου Ελίνα, συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβαστούν από την ηθοποιό Σέχη Βάσω.

Το βιβλίο

Η Χριστίνα συναντάει ο μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του Δημήτρη. Εκείνη ανήκει σε πλούσια και επιφανή οικογένεια. Εκείνος άσημος. Μια ανυπέρβλητη αγάπη γεννιέται και ένα παιδί έρχεται στον κόσμο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να παρέμβει και να αλλάξει τη μοίρα κάποιων άλλων?Όταν ξεσπά η αέναη μάχη ανάμεσα στα στερεότυπα, την προκατάληψη και το απροσδόκητο μεγαλείο της αγάπης? Μια μάχη που το αποτέλεσμα θα καθορίσει η ίδια η ζωή και η μεγαλύτερη ανθρώπινη δύναμη, η δύναμη του έρωτα. Θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα αγωνιστεί. Γιατί τελικά ποιος μπορεί να παίξει τον καταλυτικό ρόλο του Θεού? Εκείνου που καθορίζει το κάθε σημείο, την κάθε στιγμή...                                                    

Η Μυρτώ λάτρευε τα Κύθηρα. Πίστευε ότι αυτό το μέρος την προστάτευε και της πραγματοποιούσε τις βαθιές της επιθυμίες. Ήταν μια αόριστη πεποίθηση, που όμως έβγαινε πάντα αληθινή. Εκεί ζήτησε να γίνει καλή γιατρός, να βρει τους γονείς της, να μην την πληγώσει η αλήθεια, να βιώσει την πραγματική αγάπη, να διώξει τον πόνο, να ζήσει, να έχει δύναμη και αγάπη μέσα της. Με το πέρασμα του χρόνου όλες οι επιθυμίες έπαιρναν σάρκα και οστά. Η δύναμη της Μυρτώς έφτανε στο απόγειό της με ένα ταξίδι στα Κύθηρα.

Λίγα λόγια για την Ελένη Φωτίου

Η Ελένη Φωτίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας της υπήρξε από τους μεγαλύτερους γιατρούς της Αλεξάνδρειας. Σπούδασε τοπογράφος και μιλάει τρεις γλώσσες. Εκπαιδεύτηκε στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως ιπτάμενη συνοδός. Ασχολείται με τη στιχουργική και τη ζωγραφική, ειδικά την αγιογραφία. Περνάει τα καλοκαίρια της στα Κύθηρα, στο μαγευτικό κόλπο του Αυλαίμωνα. Ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία ενώ πάντα συνεχίζει να γράφει. Έχει δύο παιδιά.

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή