Κρητική Βραδιά στη Σκάνδεια

23/08/2013

Βραδιά με αυθεντική κρητική μουσική διοργανώνεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 και ώρα 22.00 στο εστιατόριο "Σκάνδεια". Φιλοξενείται ο Πάρις Περισυνάκης με τη λύρα του και την ορχήστρα του. Τα λέμε εκεί!

Κρατήσεις: 27360.33700 [είσοδος ελεύθερη]

Ο Πάρις Περυσινάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 χρονών ξεκινάει μαθήματα κρητικής λύρας με τον Κώστα Μουντάκη και τρία χρόνια αργότερα παίζει επαγγελματικά σε γάμους και πανηγύρια. Παράλληλα ασχολείται με το μαντολίνο, το λαούτο και την κιθάρα.

Το 1991 έρχεται στην Αθήνα όπου παρακολουθεί ανώτερα θεωρητικά στην κλασική μουσική. Την ίδια εποχή ασχολείται με το μπουζούκι και τον ταμπουρά. Συνεργάζεται με πολλούς λυράρηδες και λαουτιέρηδες ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην ευρύτερη ελληνική και ethnic δισκογραφία.

Έχει παίξει σε περισσότερους από 30 δίσκους ελληνικής, λαϊκής, παραδοσιακής και ethnic μουσικής ενώ, σε πολλούς από αυτούς, έχει την επιμέλεια παραγωγής και την ενορχήστρωση. Έχει κάνει πέντε προσωπικούς δίσκους: Στο Σελί, Τα Μονοπάτια τα Παλιά, Στου Ονείρου την Αυλή, Μουσική της Κρήτης και Τ Αστρη του Ουρανού.

Δίδαξε για 6 χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και για 4 χρόνια στο ΤΕΪ Λαϊκής και Πα-ραδοσιακής Μουσικής στην Αρτα. Σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο, το Ωδείο Αθηνών, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το Κεντρικό Ωδείο. Ταυτόχρονα επιμελείται δισκογραφικές παραγωγές, συνθέτει, ενορχηστρώνει, γράφει μουσική για θέατρο και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές.


Δισκογραφία

  • "Στο Σελί", Καθρέφτης, 1998
  • "Τα Μονοπάτια τα παλιά", MBI, 2003
  • "Στου ονείρου την Αυλή", Protasis PR, 2005
  • "Μουσική της Κρήτης", Σείστρον Α.Μ.Α, 2006
  • "Τ' Άστρη του ουρανού", Voukino Music Productions & Publications, 2008
  • "Εμινέ", Voukino Music Productions & Publications, 2009

Συνεργασίες

«Αγρίμι του Καιρού» σε μουσική Πάρι Περυσινάκη, Γιώργη και Νικόλα Καράτζη και στίχους Γιώργη Καράτζη. Τραγουδάει ο Νικόλας Καράτζης.

Σεπτέμβριος 2007 Ενορχήστρωση-επιμέλεια παραγωγής στο άλμπουμ «Παράλια Πόλη» της Άννας Σωτηριάδη σε μουσική και στίχους της ίδιας.

Μάιος 2007 Ενορχήστρωση-επιμέλεια παραγωγής στο άλμπουμ «Άσπρο μαντήλι ανέμιζε» του Μάριου Τόκα με το Βασίλη Σκουλά. στίχοι: Κώστα Φασουλά. Συμμετέχουν Παντελής Θαλασσινός, Μαρία Αλεξίου.

Δεκέμβριος 2005 Συμμετοχή στην ενορχήστρωση του άλμπουμ «Οι Άγγελοι του Έρωτα» του Παντελή Θαλασσινού σε μουσική Γιάννη Νικολάου.

Δεκέμβριος 2004  Ενορχήστρωση-επιμέλεια παραγωγής στο άλμπουμ «Ρίζα της Φωτιάς» του Βασίλη Σκουλά και μουσική των: Χρ. Νικολόπουλου, Κ. Μουντάκη, Τ. Γκρούς, Κ. Λειβαδά, Γερ. Ανδρεατου, Μ. Λιδάκη, Γ. Αρσενίδη και Π. Θαλασσινού.

Μάιος 2004  Επιμέλεια παραγωγής στο άλμπουμ «Χαράς Βοτάνι» με τους Βαγγέλη Μαρκογιαννάκη και Νίκο Μανιά.

Δεκέμβριος 2001  Ενορχήστρωση στο «όλα σε ζητούν» τραγούδι από το Δίσκο «Στης Καρδιάς Μου τ’ Ανοιχτά», του Παντελή Θαλασσινού

Ιανουάριος 2002 Ενορχήστρωση του Δίσκου «Βασίλης Σκουλάς ζωντανή ηχογράφηση»

Δεκέμβριος 2001 Ενορχήστρωση στο «Κυκλαδικό» τραγούδι από το Δίσκο «Ο Άγιος Έρωτας», του Παντελή Θαλασσινού

Μάιος 2000 Ενορχήστρωση του Δίσκου «Τ'  Άγρια Πουλιά», του Βασίλη Σκουλά

Δεκέμβριος 1999 Ενορχήστρωση του Δίσκου «Απ΄ την Τήλο ως τη Θράκη» του Παντελή Θαλασσινού

Χειμώνας 1998 Ενορχήστρωση, Διεύθυνση ορχήστρας και  Καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος στα «Εννέα Όγδοα» με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, τη Θεοδοσία Στίγκα, τον Κώστα Σκανδάλη κ.α

Μάιος 1997 Ενορχήστρωση του Δίσκου «Αναστορούμαι» του Βασίλη Σκουλά

Ιούλιος 1996 Καλλιτεχνική επιμέλεια και Ενορχήστρωση στη συναυλία του Βασίλη Σκουλά στο Θέατρο Βράχων

Όργανα: λαούτο, μαντολίνο, μπάσο

Ιανουάριος 1995 Ενορχήστρωση του Δίσκου «Τα χωρατά» του Γ. Κουμιώτη

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή