Ο αρχαιολόγος George Huxley στα Κύθηρα

05/06/2012

Ο Κυθηραικός Σύνδεσμος Κυθήρων,  παρεμβαίνοντας δημιουργικά στή πολιτιστική ζωή του νησιού μας, προσκάλεσε τον Αρχαιολόγο καθηγητή George Huxley που στις αρχές της δεκαετίας του 60 έκανε τις πρώτες ανασκαφές στο νησί μας, στην Παλιόπολη. Επιστήμονας παγκόσμιου κύρους, και μεγάλος φιλέλληνας απεδέχθει αμέσως την πρόσκλησή μας, και δέχτηκε να δώσει μια διάλεξη στα Κύθηρα, στην αίθουσα του ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, στην οποία θα μας διηγηθεί την ανθρώπινη πλευρά της ανασκαφής, τους ανθρώπους, τις δυσκολίες, και την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Παράλληλα θα εγκαινιαστεί έκθεση αντίστοιχων φωτογραφιών του φωτογράφου της αποστολής Ivan Strahan.

Πρόκειται για ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας, και λόγω του μεγάλου κύρους του προσκεκλημένου μας, αλλά και  λόγω της δύκολης συγκυρίας που περνά ο τόπος μας. Τέτοιοι μεγάλοι σύμμαχοι σαν κι αυτόν είναι εκείνοι που υπερασπίζονται το κύρος της Ελλάδας και του πολιτισμού της, και αποτελούν τους καλύτερους διαφημιστές της  στην υφήλιο.

Για την πρόσκληση και την φιλοξενία του Καθηγητή και της συζύγου του, την οργάνωση της έκθεσης  κλπ , εκτός απο το Τριφύλειο Ιδρυμα και τα μεγάλα Κυθηραικά Σωματεία, (Κυθηραική Αδελφότητα, και Κυθ. Σύνδεσμος Αθηνων και ενα πλήθος εθελοντών τέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας με πολύτιμη βοήθεια, και τους ευχαριστούμε.

Η ομιλία και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην ΧΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 7 το απόγευμα

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή