Κινηματογραφική Λέσχη Κυθήρων

17/06/2009

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κυθήρων ξαφνιάζει ευχάριστα το κοινό της στις 11 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ στον πολυχώρο «Ζείδωρος» φιλοξενώντας τον σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο και προβάλλοντας την ταινία του «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη». Η ταινία τιμήθηκε με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών για το έτος 2009. Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος διακρίνεται σε ένα χώρο ιδιαίτερο. Το κοινό των Κυθήρων αναμένει με χαρά να ταξιδέψει με τους ποιητές προς το Νέο Κόσμο…

Η Λέσχη εδώ και δώδεκα χρόνια επενδύει στον πολιτισμό, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του νησιού, ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων με ταυτότητα, ύφος και ουσία. Λογοτεχνικές βραδιές, κύκλοι ποίησης, προβολές για παιδιά, κινηματογραφικές προβολές και φεστιβάλ αφιερωμένα στο νέο ελληνικό κινηματογράφο.

Με μεγάλη ικανοποίηση τα μέλη της Λέσχης είδαν την περσινή χρονιά την επιτυχία του Φεστιβάλ που διοργάνωσε σε συνεργασία με το τοπικό ίδρυμα Κ.Ι.Π.Α αφιερωμένο στον κινηματογράφο των χωρών προέλευσης των οικονομικών μεταναστών του νησιού. Μελλοντικός στόχος της είναι η δημιουργία και θεσμοθέτηση ενός φεστιβάλ video art που θα απευθύνεται σε μαθητές και νέους.

Η είσοδος στην προβολή της ταινίας είναι δωρεάν ενώ θα υπάρξουν εισηγήσεις και συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό αναφορικά με την ταινία και το έργο του. Ο πολυχώρος «Ζείδωρος» βρίσκεται στην παραλία του Καψαλίου.

Με τη συμβολή του το Visit Kythera, που αποτελεί την κύρια ενημερωτική πύλη του νησιού, επικοινωνεί το μήνυμα σε όλα τα τοπικά μέσα και τον αθηναϊκό τύπο, θέλοντας να προβάλει μια προσπάθεια που εδώ και δώδεκα χρόνια κοσμεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι των Κυθήρων και βασίζεται εξολοκλήρου στην αγάπη και τη συνδρομή των μελών της Λέσχης.

Βιογραφικό σημείωμα για το Στέλιο Χαραλαμπόπουλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Οικονομικά και Κινηματογράφο στην Ελλάδα κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία στο Παρίσι. Υπήρξε εκδότης του περιοδικού τέχνης "Γραφή". Έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης και για ξένα κανάλια. Συνιδρυτής από το 1988, μαζί με τους Θάνο Λαμπρόπουλο και Γιάννη Βαρβαρίγο της ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΕΠΕ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
1980, ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, μικρού μήκους
1987, Η ΒΟΛΤΑ, μικρού μήκους, Βραβείο καλύτερης ταινίας, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
1996, ΑΔΗΣ, μεγάλου μήκους
2000, ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ντοκιμαντέρ
2001, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ, ντοκιμαντέρ
Πρώτο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
2005, Ι. ΜΟΡΑΛΗΣ, ντοκιμαντέρ, 80'

Δείτε όλα τα νέα

Κορυφή