Τζέλη Χατζηδημητρίου, φωτογράφος

Ταξιδευτές των ΚυθήρωνΓεννήθηκε το 1962 στη Λέσβο. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα της Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 1986 και στη συνέχεια σπούδασε κινηματογράφο στη Ρώμη. Το 1985, με υποτροφία, παρακολούθησε στην Ιταλία σεμινάριο για τον Κινηματογράφο, με δάσκαλο το Michelangelo Antonioni. Από το 1988 δουλεύει στην Ελλάδα ως επαγγελματίας φωτογράφος. Για δέκα χρόνια εργάστηκε στην ελληνική τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως φωτογράφος πλατό. Έχει δίπλωμα  διερμηνέα της ιταλικής γλώσσας και πτυχίο video montage. Ειδικεύεται στη φωτογράφηση έργων τέχνης, τοπίων, εξωτερικών χώρων. Συνεργάζεται με μουσεία, γκαλερί, αρχιτέκτονες και εκδοτικούς οίκους. Ταξιδιωτικά άρθρα με κείμενα και φωτογραφίες της από όλο τον κόσμο δημοσιεύονται στον ελληνικό και ξένο τύπο. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εκδώσει τα ακόλουθα φωτογραφικά λευκώματα: «Το άγιο νερό», «Ιαματικές πηγές της Λέσβου» (1996), «39 καφενεία και ένα κουρείο» (1997), «Σπίτια του 30», «Μοντέρνα Αρχιτεκτονική στην προπολεμική Αθήνα» (1998), «Κύθηρα» (2000), «Ο χρόνος χάθηκε στα Σύννεφα» (2003), καθώς και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς «Ανεξερεύνητη Λέσβος» (2006) και «Ανεξερεύνητα Κύθηρα και Αντικύθηρα» (2008).

Δείτε όλα τα άρθρα

Κορυφή
  • «Άστους κι ας λένε πως ονείρατα και πράξη έχουν χωρίσει και δε ζούνε ταιριασμένα... Δε θ' αξιώθηκαν ως τα Κύθηρα ταξίδι...» Πάνος Φύλλης, Κυθήριος Ποιητής
  • "Un mondo fa un mondo, e Cerigo un altro mondo" Όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος
  • Τα Κύθηρα μαγνήτισαν τόσους καλλιτέχνες