Γεώργιος Δρίζος, ζωγράφος

Ο Γεώργιος Δρίζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Ταξιδεύοντας ανακάλυψε τα Κύθηρα, τα ερωτεύτηκε και έριξε άγκυρα στο γραφικό τους λιμάνι. Χωρίς καταγωγή από το νησί, μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο Δρίζος είναι Κυθήριος. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1975 τύπωσε σε λιθογραφίες έργα του με θέμα την Κατοχή. Έργα του Γεωργίου Δρίζου φιλοξενούνται σήμερα στην Εθνική Πινακοθήκη,στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ίωνα Βορρέ, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και σε άλλες δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη είναι η φύση. Το χρώμα είναι το ισχυρό όπλο στην τεχνοτροπία του, που χαρακτηρίζεται από μία πολύ ελεύθερη απεικόνιση του τοπίου.

Η Φρύνη Δρίζου είναι η σύζυγος του Γεωργίου Δρίζου, η οποία τον ακολούθησε στη ζωή και τη ζωγραφική και έχει αξιόλογο έργο. Όπως και ο Γιώργος Δρίζος, η Φρύνη αντλεί αρκετά στοιχεία από τα Κύθηρα. Η θεματολογία της έχει να παρουσιάσει, μορφές αγγέλων, κοριτσιών και στοιχεία από την λαϊκή παράδοση.

Δείτε όλα τα άρθρα

Κορυφή
  • «Άστους κι ας λένε πως ονείρατα και πράξη έχουν χωρίσει και δε ζούνε ταιριασμένα... Δε θ' αξιώθηκαν ως τα Κύθηρα ταξίδι...» Πάνος Φύλλης, Κυθήριος Ποιητής
  • "Un mondo fa un mondo, e Cerigo un altro mondo" Όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος
  • Τα Κύθηρα μαγνήτισαν τόσους καλλιτέχνες