Τι να κάνετε στη Λακωνία

Ξεκινάτε από τη Σπάρτη και τα περίχωρα. Έχουμε λοιπόν… Μες στης πόλης τα στενά βρίσκεται ο τάφος του Λεωνίδα, αυτού πιστεύεται ότι είναι. Λέγεται «Λεωνίδαιον» και είναι κενοτάφιο του 5ου αιώνα π.Χ.  Επίσης στην πόλη θα δείτε και τα απομεινάρια από τα ρωμαϊκά κτίρια. Λίγο πιο έξω υπάρχει το Αρχαίο Θέατρο, το ιερό του Μενελάου και της Ελένης, το ιερό της Αρτέμιδος Ορθίας και το ιερό της Αθηνάς Πολιούχου. Δυστυχώς δε σώζονται σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν μόνο ερείπια στα περισσότερα. Αξίζει να ξεφύγεις από το κέντρο, να πάρεις τα βουνά και να πας να βρεις την Ακρόπολη της Επιδαύρου Λιμηράς.

Η Λακωνία είναι ένας απέραντος κήπος με ελαιώνες και πορτοκαλεώνες. Ο Ευρώτας ποταμός με την κοιλάδα του της δίνει ζωή. Κι εσείς δεν έχετε παρά να την πάρετε και να την πιείτε σα φρεσκοστυμμένο χυμό. Περπάτημα και ορειβασία είναι δύο πολύ καλές προτάσεις. Στα όρη του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα υπάρχουν ορειβατικά καταφύγια, ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές με εξαιρετικά καλή σήμανση, ενώ την κοιλάδα της Λακωνίας διασχίζει το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, που καταλήγει στο Γύθειο κι από εκεί συνεχίζεται στην Κρήτη. Ακόμη ένα σαφάρι, με αυτοκίνητα εκτός δρόμου, στα ορεινά χωριά της Λακωνίας είναι μία καλή περιπέτεια! Τέλος η θαλάσσια διαδρομή υπόσχεται πολλά, κυρίως οι ανατολικές ακτές των δύο χερσονήσων.

Παντού υπάρχουν όμορφες παραλίες για να χαρείτε τη θάλασσα, παντού καλό φαγητό και διασκέδαση, παντού όμορφες γωνιές να ξαποστάσεις. Ζήστε όμορφες στιγμές στη Λακωνία. Μία ανάσα, μία στάση, στο ταξίδι σας για τα Κύθηρα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Το πρώτο ελληνικό μουσείο στην επαρχία.  Χτίστηκε το 1874 από τον Γ. Κατσαρό. Θα δείτε ευρήματα από τα ιερά της Ορθίας Αρτέμιδος και της Χαλκιοίου Αθηνάς δηλαδή ειδώλια από μόλυβδο κεραμικές μάσκες, αναθηματικές επιγραφές, χάλκινα ομοιώματα, αγγεία κ.α. Επίσης θα δείτε ψηφιδωτά ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής. Ακόμη υπάρχουν δύο αίθουσες με γλυπτά με πιο σημαντικό αυτό του Ανδριάντα Πολεμιστή.

Διεύθυνση: Οσίου Νίκωνος 71, Σπάρτη
Τηλέφωνο: +30 2731028575
Ωράριο 8.30 – 15.00 εκτός Δευτέρας
Από Νοέμβριο έως Μάρτιο η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε όλα τα άρθρα

Κορυφή
  • "Un mondo fa un mondo, e Cerigo un altro mondo" Όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος