Γύθειο

Το Γύθειο είναι το ιστορικό λιμάνι της Λακωνίας. Μία όμορφη καταπράσινη πλαγιά ακουμπά στη θάλασσα, κι εκεί πάνω στο σμίξιμο, συστάδες σπίτια μανιάτικα, στημένα αμφιθεατρικά αγναντεύουν την ανατολή. Το Γύθειο άκμασε επί Λακεδαιμονίων. Υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και το αρχαίο θέατρο. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Ιστορικό εθνολογικό Μουσείο Μάνης που στεγάζεται στον Πύργο Τζαννετάκη στην Κραναή, το μικρό νησάκι δίπλα στο λιμάνι. Επίσης, μόλις λίγα χιλιόμετρα μετά το Γύθειο, προς τα δυτικά, σε ένα ύψωμα δεσπόζει το φραγκικό κάστρο του Πασσαβά.     

Το Γύθειο αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο τουριστικά κέντρα της Νότιας Πελοποννήσου. Το Γύθειο είναι το σταυροδρόμι της Σπάρτης, της Αρεόπολης, της Σκάλας και μέσω θαλάσσης επικοινωνεί με το νησί των Κυθήρων. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων που συνδέουν το Γύθειο με τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τα Χανιά της Κρήτης. Στην πόλη και τα περίχωρά της υπάρχουν σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ουζερί και καφέ. Φρέσκο ψάρι και θαλασσινοί μεζέδες όπως χταπόδι, στην προκυμαία είναι το καλύτερο που μπορείς να απολαύσεις. Το Μαυροβούνι έχει υπέροχη παραλία, βρίσκεται δίπλα στο Γύθειο και προσφέρεται όχι μόνο για μπάνιο αλλά και για θαλάσσια σπορ.


Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δήμος Γυθείου: +30 2733022210
Αστυνομία Γυθείου: +30 2733022100

Καρέτα – Καρέτα

Στις ακτές του Λακωνικού συχνάζουν εδώ και πολλά χρόνια οι αγαπημένες μας χελώνες καρέτα – καρέτα. Εδώ αναπαράγονται. Μάλιστα υπάρχει η μη κυβερνητική οργάνωση – περιβαλλοντικής σημασίας, ο «Αρχελών» (http://www.archelon.gr) με σκοπό την προστασία της χελώνας και δραστηριοποιείται εκτός άλλων και στις ακτές της Λακωνίας.Κορυφή
  • "Un mondo fa un mondo, e Cerigo un altro mondo" Όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος