Θαλάσσιο Καγιάκ

Αγαπάτε το θαλάσσιο καγιάκ; Εξοπλιστείτε, πάρτε το καγιάκ και  δοκιμάστε κοντινές αποστάσεις στις ακτές του νησιού. Σας προτείνουμε τη διαδρομή Αυλαίμονα – Κομπονάδα, πάντα πηγαίνοντας κοντά στην ακτή. Μία λίγο πιο δύσκολη διαδρομή είναι από τον Αυλαίμονα προς το Διακόφτι. Δοκιμάστε ακόμη τις διαδρομές Καψάλι - Μελιδόνι και Λυκοδήμου - Καλάμι. Εάν δοκιμάζετε θαλάσσιο καγιάκ για πρώτη φορά, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο οδηγό ή εκπαιδευτή.

Περίπλους του νησιού 

Δύσκολη Αποστολή που απευθύνεται μόνο σε έμπειρους κωπηλάτες. Ο περίπλους του νησιού θα σας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, καθώς οι ακτές είναι αρκετά άγριες και κρύβουν μικρούς κολπίσκους, θαλάσσια σπήλαια και παραλίες που δεν προσεγγίζονται δια ξηράς. Αν έχετε εμπειρία στο άθλημα μπορείτε να ξεκινήσετε από όποια ακτή επιθυμείτε, λαμβάνοντας υπ' όψη το χρόνο που χρειάζεστε για την επόμενη στάση σας και τον εφοδιασμό σας με τροφή και νερό. 

Σε κάθε περίπτωση ένα κινητό τηλέφωνο που έχει πρόσβαση τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης “112” είναι καλό να υπάρχει, μιας και μπορεί να επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε σε μία από τις κρυφές παραλίες. Καλό είναι επίσης να έχετε ενημερώσει κάποιον στη στεριά για την πορεία που θα ακολουθήσετε, όπως και την ώρα αναχώρησης. 

Ο Καιρός και η θάλασσα Κυθήρων

Οι άνεμοι αλλάζουν συχνά κατεύθυνση και ένταση στη θάλασσα Κυθήρων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην πορεία σας. Καλό είναι να συμβουλέυεστε ανθρώπους που γνωρίζουν τις καιρικές συνθήκες και τη θάλασσα των Κυθήρων. 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την ομάδα “Kythera Kayak Team”.

  • Το ταξίδι του Γιώργου Καρπάθιου Τα Κύθηρα ήταν πάντα ένας προορισμός που ήθελα να γνωρίσω με θαλάσσιο καγιάκ. Είχα πάει στο παρελθόν σαν τουρίστας μα πάνε 25 χρόνια από τότε. Θυμάμαι όμως ακόμα τον Ποταμό, θυμάμαι πως καθόμαστε στους μεγάλους βράχους γύρω από τον καταρράκτη και την, πνιγμένη στο πράσινο, λίμνη με την παρέα από τη Βαβέλ. Άλλες εποχές που όμως δεν έχουν ακόμα γκριζάρει στη μνήμη μου.
Κορυφή
  • "Un mondo fa un mondo, e Cerigo un altro mondo" Όλος ο κόσμος είναι ένας κόσμος, το Τσιρίγο είναι ένας άλλος κόσμος